Pähkli-karamelliruudud

Kõhtu täitvad magusapommid, mis justkui oleks ka veidi tervislikud, kuna sisaldavad täisterajahu ning rohkelt pähkleid ja seemneid.

Idee siit.

458 kcal/100 g

2015-04-10 20.09.30

Põhi:

  • 165 g täisteranisujahu
  • 55 g suhkrut
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 90 g võid
  • 2 spl külma vett

Kate:

  • 250 g erinevaid pähkleid, seemneid ja mandleid (panin 30 g mandleid, 50 g soolapähkleid, 80 g sarapuupähkleid, 25 g päevalilleseemneid, 65 g India pähkleid)
  • 2 topsi (380 g) keedetud kondenspiima
  • 0,5 dl piima
  • 30 g võid

Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Haki külm või kuubikuteks ja lisa jahusegule. Lisa ka vesi ja mudi kätega kõik ühtlaseks tainaks. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja ja pane 15 minutiks külma.

Senikaua rösti pähklid ja seemned. Selleks puista need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali ja rösti ahjus 180 kraadi juures 8 minutit. Haki pähklid pisut väiksemaks.

Tõsta koogivorm külmkapist välja ja küpseta põhja 180-kraadises ahjus 15 minutit, kuni see on kergelt kuldse jumega.

Pane potti keedetud kondenspiim, piim ja või ning kuumuta madalal kuumusel, kuni kõik on sulanud ühtlaseks kreemiks. Sega karamellikreemi sisse röstitud pähklid. Kata koogipõhi karamelli-pähkliseguga ja küpseta veel 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Lase jahtuda ja lõika siis ruutudeks.

2015-04-10 20.10.57

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s