Koorene peedikarri

Täitsa huvitav karri versioon. Elukaaslane väga nii peedist toitu ei armasta, kui seal just liha pole, aga isegi talle meeldis see kreemine tulemus. Algul oli ka hirm, et liiga tuline saab, aga maitsestamata jogurt teeb imesid.

Idee Oma Maitsest.

kuuele (54 kcal/100 g)

2015-04-12 18.33.25

  • 1 spl rapsiõli
  • 210 g sibulat
  • 3 tl kollaseid sinepiseemneid (15 g)
  • 3 tl punast karripastat (30 g)
  • 1,5 kg kooritud ja tükeldatud peeti (mul oli 1,4 kg)
  • 2 väikest rohelist tšillit (16 g)
  • 80 g tükeldatud varssellerit
  • 600 g tükeldatud konservtomateid
  • 4 dl vett
  • 4,5 spl mandlijahu (u 30 g)
  • 6 spl paksu maitsestamata jogurtit (u 150 g; kasutasin Türgi jogurtit)

Serveerimiseks:

  • paksu maitsestamata jogurtit (100 g)
  • täisterariisi

Kuumuta õli pannil, lisa hakitud sibul ja kuumuta 8 minutiga täiesti pehmeks. Lisa sinepiseemned ja küpseta 1 minut, kuni need on röstitud. Nüüd sega hulka karripasta ja särista segu pannil 3 minutit.

Sega punapeet ja seller sibulaseguga läbi ning lisa seemnetest puhastatud ja tükeldatud tšilli, tomatikonserv ja vesi. Kata hautis kaanega ja keeda 30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni peet on pehme ja kaste paks.

Võta karri tulelt, sega juurde mandlijahu, jogurt ja vajadusel soola-pipart. Serveeri peedikarrit koos jogurti ja keedetud täisterariisiga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s