Riisi ja veiseliha täidisega paprikad

Täiendasin selle roa tegemiseks oma maitseaineriiulit vürtsköömnete ja garam masala‘ga. Lisaks kasutasin esimest korda elus soolases toidus kaneeli. Tulemus sai aga üllatavalt hea. Samas elukaaslase jaoks oli liiga harjumatu. Poest kahjuks pikki Romano paprikaid ei leidnud, kuid ka tavaliste paprikatega valmis maitsev toit!

Idee ajakirjast Oma Maitse.

kuuele (115 kcal/100 g)

2015-04-20 12.26.53

  • 240 g basmatiriisi
  • 125 g sibulat
  • 1,5 tl garam masala‘t
  • õli
  • 30 g küüslauku
  • 2 väikest rohelist tšillit (13 g)
  • 400 g veisehakkliha
  • 0,75 tl kaneeli
  • 1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl jahvatatud tšillit
  • soola, pipart
  • 800 ml tükeldatud konservtomateid
  • hakitud värsket peterselli (20 g)
  • 6 paprikat (puhastatult 1200 g)
  • ketšupit (43 g)
  • pool klaasi vett (100 ml)

Esmalt pese riis ja pane 30 minutiks vette likku. Haki sibul hästi peeneks ja kuumuta koos garam masala‘ ga paar minutit keskmisel kuumusel õli sees, lisa küüslauk ja tšilli ning hauta veel paar minutit. Lisa hakkliha ning prae läbi, kuni liha on küps. Sega juurde maitseained. Soola ja pipart lisa maitse järgi. Hauta veel paar minutit. Lisa hakitud tomatid ning riis, hauta seni, kuni segu kuivemaks tõmbub, st tomatimahl on veidi aurustunud. Sega juurde värske hakitud petersell.

Poolita paprikad ning jaota segu paprikate sisse. Sega paar supilusikatäit ketšupit poole klaasi kuuma veega, lisa veidi õli ja maitse järgi soola, pipart. Kasta paprikaid tomatikastmega.

Kata vorm hoolikalt fooliumiga, võid igaks juhuks ka kahekordse kihi panna. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega. Vahepeal võid paprikaid veel tomatikastmega kasta, et tulemus jääks eriti mahlane. Serveerides lisa värskeid hakitud ürte.

2015-04-20 11.07.51

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s