Sidrunikartulid  

Sidrunimahl annab tavapärastele ahjukartulitele veidike särtsu juurde. Tulemuseks mõnusalt hapukad ja eriti krõbedad kartulid.

Idee siit.

kuuele (171 kcal/100 g)

2015-04-26 18.53.00

  • 600 g kartulit
  • 1 dl rapsiõli (90 g)
  • 1 dl vett
  • 2 tl kuivatatud punet
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl purustatud musta pipart
  • 5 spl värskelt pressitud sidrunimahla

Koori kartulid ja lõika kuni 2 cm laiusteks kangideks või kuubikuteks. Pane kartulid ja kõik ülejäänud ained (v.a. sidrunimahl) suurele ahjupannile ning sega hoolega läbi. Kartulid peaksid olema ühekordse kihina! Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad. Sega kartuleid küpsemise ajal paar korda, et need ühtlasemalt küpseksid.

Võta ahjupann välja, nirista kartulitele sidrunimahl ja sega läbi. Pane uuesti ahju ning küpseta veel 10 min kuni 15 minutit, kuni kartulid on täiesti küpsed ja pealt krõbedad.
Serveeri kohe!

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Sidrunikartulid  

  1. Pingback: Kanakintsud palsamiäädika ja ubadega | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s