Kahed šokolaaditükkidega küpsised

Kui elukaaslane hakkab poes küpsiste järele haarama, siis ma lihtsalt pean ta peatama ja kodus ise küpsised ahju pistma. Ühtesid ei suutnud valida, as always, nii et valmisid kahed šokolaaditükkidega küpsised. Uus ahi üllatas sellega, et kõrvetab küpsiseid vaat et hulleminigi kui mu endine gaasiahi :/

Esimesed küpsised valmisid mandlijahust, nii et kõik nisujahuvastased saavad neid ka nautida! Suhkrukogust vähendasin poole võrra ja tulemuseks sain rikkalikult šokolaadised küpsised. Elukaaslasele meenutasid brownie‘sid.

Teised küpsised on maapähklivõi armastajatele. Jällegi vähendasin suhkrukogust poole võrra, jättes valge suhkru täiesti välja. Tegin küpsised väiksemad kui ette nähtud ja võimalik, et seepärast sain tulemuseks õhukesed ja ÜLImuredad küpsised, mis kätte võttes kuidagi koos püsida ei tahtnud :( Kallima meelest maitsesid nagu oleks halvaast tehtud.

Ideed siit ja siit.

12 tk (531 kcal/100 g) ja 9 tk (561 kcal/100 g)

2015-05-08 21.53.15 2015-05-08 22.10.53

Mandlijahust šokolaadiküpsised

  • 115 g tumedat šokolaadi, pool kogusest sulatatult, pool hakitult
  • 95 g mandlijahu
  • 30 g magustamata kakaod
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 50 g suhkrut
  • 10 g kookoshelbeid
  • 55 g kuubikuteks hakitud võid
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata pool šokolaadist vesivannil.

Sega kausis kokku mandlijahu, kakao, küpsetuspulber, sool, suhkur ja kookoshelbed.

Lisa võikuubikud ja sega, kuni tainas meenutab mannat. Lisa muna, vanill ja sulatatud šokolaad. Sega, kuni tainas on ühtlane. Sega hulka tükeldatud šokolaad.

Tõsta tainas supilusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele umbes 2 cm. Pane küpsised 8 min kuni 10 minutiks ahju (need ei pea muutuma krõbedaks, kuna küpsised muutuvad jahtudes kõvemaks). Jahuta küpsised jahutusrestil.

2015-05-08 21.52.59

Maapähkli-šokolaadiküpsised

  • 65 g soolata toasooja võid
  • 35 g pruuni suhkrut (kasutasin fariinsuhkrut)
  • 75 g sõelutud nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 60 g maapähklivõid
  • 25 g soolatud maapähkleid
  • 50 g tükeldatud piimašokolaadi

Soojenda ahi 190 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Sega kokku kõik koostisosad, v.a maapähklid ja šokolaad. Sega ühtlaseks. Sega hulka ka maapähklid ja šokolaaditükid. Pane suured lusikatäied tainast plaadile, jättes sisse võimalikult suured vahed, sest küpsised vajuvad laiaks. Küpseta umbes 12 minutit (mul kulus vaid 8 minutit) või kuni küpsised hakkavad äärtest pruunistuma. Jäta viieks minutiks plaadile ja tõsta siis restile jahtuma.

2015-05-08 22.10.53

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s