Kirsitort kohupiima ja šokolaadiga

Vahelduseks tegin koogi mitte oma maitse järgi, vaid ema maitsele. Emadepäevaks siis. Retseptis polnud kirjas, palju suhkrut kreemi sisse panna, ja olin päris mures, et kook tuleb liiga mahe, aga sai vist paras. Maitselt siiski pigem tagasihoidlik ja sobib ka inimestele, kes suured magusasõbrad pole. Ainus probleem mu jaoks oli see, et põhjad jäid liiga kuivad, nii et kindlasti tasub neid nt piimaga niisutada, et saada mõnus mahlane amps!

Idee siit.

266 kcal/100 g

2015-05-10 16.14.43

Põhi:

  • 100 g võid
  • 90 g suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 35 g kakaod
  • 3/4 tl küpsetuspulbrit
  • 3/4 tl soodat
  • näpuotsaga soola
  • 170 g jahu
  • 160 ml piima

Vahusta või suhkruga kergeks ja õhuliseks. Vahusta ükshaaval sisse munad. Sega juurde vanillisuhkur, kakao, küpsetuspulber, sooda ja sool. Mikserda taignasse pool jahust, seejärel kogu piim ja siis ülejäänud jahu. Vahusta kuni kõik on hästi segunenud. Vala tainas 24 cm läbimõõduga võitatud lahtikäivasse vormi ja küpseta 180-kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 30 minutit. Valmis põhi on tahke, pooleks lõigates aga pehme ja vetruv.

Täidis:

  • 200 g kirsse
  • 3 dl vahukoort
  • 300 g ricotta kohupiima
  • 10 g vanillisuhkrut
  • 15 g suhkrut

Lase tordipõhjal jahtuda ja lõika see ristipidi kaheks kettaks. Aseta alumine ketas serveerimisalusele ja pane selle ümber lahtikäiva vormi servaosa. Kata põhi kirssidega. Valmista täidiseks kohupiima-vahukoore segu: vahusta vahukoor, lisa kohupiim, vanillisuhkur ja suhkur ning vahusta veel kergelt, kuni kõik on segunenud. Vala tordipõhjale umbes pool kohupiima-vahukoore segust ning kata see teise koogikettaga. Vala peale ülejäänud kohupiimasegu, silu ära ja pane üleöö külmkappi seisma.

Kaunistuseks:

  • 100 g piimašokolaadi
  • 50 ml vahukoort
  • 200 g kirsse

Järgmisel päeval eemalda koogivormi rõngas (kui sa ei katnud seda enne küpsetuspaberiga, lõika enne koogi ja vormi vahelt noaga läbi). Sulata šokolaad vahukoorega ja vala tort saadud sulašokolaadiga üle. Kaunista kirssidega. Hoia kuni serveerimiseni külmas.

2015-05-11 19.05.02

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s