Karamellised banaanirullid

Mind ajab väga närvi see, kui retsept ei vasta selle juures olevatele piltidele ja tegelikult on asja kuidagi teisiti valmistatud. Nii läks ka nende banaanirullidega. Tegin täpselt retsepti järgi, mis tähendas, et rullisin taina suht paksult lahti, et ikka mõõtudele vastaks, ja tegin täidise, mida tuli nii palju, et pool voolas välja. Et asja veidi päästa, panin vormi pandud saiakestele lusikaga ka ülejäänud täidise. Ehk siis need ujusid selles. Peale raputasin pähklid, mida retsepti juures olevatel piltidel pole, mida mu ahi mõnuga kõrvetas. Kogu kreem imendus saiade sisse ehk siis tulemus polnud üldse selline nagu ootasin. Tavalised kaneelisaiad justkui, isegi pigem halvemapoolsed. Võib olla olen enda suhtes liiga kriitiline, kui ütlen, et retsept ebaõnnestus täielikult, sest elukaaslase arvates olid jumala okeid saiad. Aga kindlasti mitte maailma parimad, nagu retsepti autor lubas :/

Idee siit.

234 kcal/100 g

2015-05-16 18.36.22

  • 250 g valget jahu
  • 250 g täisteranisujahu
  • 1 tl soola
  • 3 spl suhkrut
  • 7 g kuivpärmi
  • 150 ml sooja piima
  • 1 muna
  • 1 spl oliiviõli
  • 150 ml sooja vett
  • 4 banaani (400 g)
  • 1 apelsini koor (4 g)
  • 2 tl kaneeli
  • 300 g toorjuustu
  • 100 g Demerara suhkrut
  • 50 g pähkleid või mandlilaaste
  • 4 spl vedelat mett

Sega kokku jahud ja sool, suhkur ja kuivpärm. Tee keskele auk ja vala sinna soe piim, muna, oliiviõli ja soe vesi, et tekiks pehme tainas. Sõtku tainast umbes 10 minutit, et see käte küljest lahti lööks. Kata kauss käterätiga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Mul kulus selleks tund.

Kata 28 cm koogivorm küpsetuspaberiga või võita. Kui tainas on kerkinud, rulli see kergelt jahusel pinnal umbes 30 cm × 25 cm suuruseks tükiks.

Purusta banaanid kahvliga. Sega kokku banaanid, apelsinikoor ja kaneel. Teises kausis sega toorjuust Demerara suhkruga. Kata tainas toorjuustukreemiga ning pane peale banaanisegu.

2015-05-16 15.38.29 2015-05-16 15.42.19

Rulli tainas kokku ilusaks pikaks rulliks, lõika sellest 12 tükki ja aseta need külili vormi. Kata tükeldatud pähklitega ja nirista peale 2 spl mett. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 min kuni 25 minutit.

2015-05-16 16.07.50

Ahjust välja võttes lase u 10 minutit jahtuda ja siis nirista veel 2 spl mett peale!

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s