Leivatrühvlid banaanitäidisega

Polnud varem riivleivaga kokku puutunud, rääkimata siis selle magustoidus kasutamisest. Nats riskantne valik. Üllatusin aga kohe, sest pannilt tulnud segu oli nii maitsev! Samas kõigile see huvitav trühvel kindlasti ei sobi, aga mulle meeldis.

Idee siit.

u 15 tk (312 kcal/100 g)

2015-05-15 17.13.29

  • 2 spl võid
  • 90 g riivleiba
  • 3 spl suhkrut (mina kasutasin fariinsuhkrut)
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl kaneeli
  • 200 g lahjat toorjuustu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 50 g banaani (üks paksem viil kaheks lõigatuna)
  • kaunistamiseks: Taarapõllu talu marjakrõpse, riivitud valget šokolaadi, purustatud pähkleid, kookoshelbeid jms

Sulata pannil või, lisa riivleib, suhkur, sool ja kaneel ning rösti, kuni suhkur on sulanud ning leib on krõbe. Sega saadud puru (jäta 3 spl kommide veeretamiseks) toorjuustuga, puista juurde vanillisuhkur, vajadusel lisa ka tuhksuhkrut ning tõsta külmkappi tahenema (hea, kui segu saab üleöö külmas taheneda ja maitsestuda).

Kommide tegemiseks võta kuhjaga teelusikatäis kreemi-leivasegu, vajuta näppude vahel lapikuks, aseta peale banaanitükk ning suru toorjuustusegu ümber täidise kokku ning vormi käte vahel pallike. Jätka protseduuri, kuniks aineid jagub.

Veereta valmis komme leivapurus, kaunista näiteks riivitud valge šokolaadi või purustatud astelpajukrõpsudega ning serveeri kohe.

2015-05-16 11.48.16 2015-05-16 11.48.33

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s