Sealihalõigud karamellistatud sibulatega

Uhke sibulamütsiga sealihalõigud. Lapsena ma sibulat ei armastanud, nii et veider oli end nüüd leida pannilt karamellistatud sibulaid kahe käega otse suhu toppimas. Aga tõesti, nii head olid :D Sibulat võib muidu veidi vähem teha, kui tahate, et liha ikka selle alt välja ka paistaks :P

Idee siit.

kuuele (192 kcal/100 g)

2015-05-14 19.22.01

  • 2 spl maapähkliõli
  • 80 g võid
  • 650 g sealihalõike (kasutasin minutipihve)
  • 480 g sibulat
  • 2 tl pruuni suhkrut
  • 25 g küüslauku
  • kuivatatud ürte
  • 6 loorberilehte
  • soola, pipart

Pane ahi 180 kraadile soojenema. Kuumuta paksupõhjalisel pannil 2 spl õli ja 30 g võid. Lisa sealihalõigud ja küpseta kiiresti mõõdukalt tugeval kuumusel, aeg-ajalt pöörates, kuni liha on pruunistunud. Kuumuta praepannil veel 30 g võid, lisa viilutatud sibulad ja suhkur. Prae tasasel tulel 10 min kuni 15 minutit, kuni sibulad on kuldpruunid ja kenasti karamellistunud.

Aseta eelnevalt pruunistatud sealihalõigud ahjupannile. Laota karamellistunud sibulad lihalõikudele, poeta peale küüslauk, kuivatatud ürdid ning ülejäänud või. Aseta igale lihalõigule loorberileht. Maitsesta soola-pipraga, kata fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus u 50 minutit.

2015-05-14 17.50.242015-05-14 19.32.56

This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s