Kana mee ja ürtidega

Eriti mahlane ja krõbe mu kana ei tulnud, ilmselt sest ma ei kasutanud küpsetuskotti. Mesine oli küll, samas tšillit polnud üldse tunda. Rohkem ei teeks, sest jäi keskpäraseks.

Idee siit.

viiele (145 kcal/100 g)

2015-05-17 18.59.36

  • 530 g kanafileed
  • soola, pipart
  • 80 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 1 tl + 1 spl vedelat mett
  • kuivatatud ürte, nt pitsamaitseainet
  • 1 spl sojakastet
  • veerand tl tšillipulbrit
  • veerand tl vanillisuhkrut
  • garneeringuks 1 spl seesamiseemneid

Tee filee selle keskele sisselõige nii, et moodustuks tasku, mida täita saab. Hõõru kanatükke kergelt soola ja pipraga. Haki sibul ja küüslauk tükkideks, sega teelusikatäie meega ja lisa pisut soola ning pitsamaitseaine. Suru segu kanafilee õnarusse. Ideaalne oleks nüüd kanatükid panna ahjuvormi ja külmikusse üleöö marineeruma.

Järgmine päev või ajanappusel minimaalselt poole tunni pärast pista vorm ahju 175 kraadi juurde 30 min kuni 40 minutiks. Kui kana hakkab pealt kergelt pruunistuma, valmista glasuur: sega 1 spl mett, 1 spl sojakastet, tšillipulber, sool. Lisa vanillisuhkur. Sega egu hästi läbi, maitse. Kui maitse on liialt magus, lisa veel pisut soola.

Kui kanatükid on pealt kenasti pruunid, tõsta vorm korraks ahjust välja ja pintselda neile mõnusalt glasuuri peale. Jätka küpsetamist kuni glasuur läheb pruuniks (hoidsin 10 minutit), siis võta ahjust välja, määri veel korra glasuuri peale ja jäta umbes viieks minutiks enne serveerimist seisma.

Rösti kuumal puhtal pannil seesamiseemneid kuni need muutuvad kuldpruuniks ja serveeri kana peal.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s