Peedi- ja kaalikakrõpsud

Algus oli ilus. Värske õhukeseks viilutatud köögivili nägi ahjuplaadil kaunis välja. Kahjuks hakkas juba varsti pärast ahju panemist tulema kõrbehaisu. Proovisin kõigest väest, aga ei saanudki temperatuuri paika. 160 ja pöördõhk oli justkui palju, sest tšipsid kõrbesid ära, ja ilma pöördõhuta jäid pehmeks. Oleks pidanud üle poole tunni hoidma teist plaaditäit, aga hirm jälle ära kõrvetamise ees oli liiga suur :( palju vaeva ei millegi nimel.

Idee siit ja siit.

460 kcal/100 g

2015-05-22 18.55.47

  • 1 keskmine peet (170 g)
  • 1 väiksem kaalikas (130 g)
  • 3 spl maapähkliõli
  • soola, pipart, ürte

Pese peedid ja koori. Viiluta koorimisnoaga võimalikult õhukeseks. Vajadusel kuivata viilud köögipaberiga, seejärel sega kausis maapähkliõli, soola, pipra ja soovi korral ürtidega korralikult läbi ning laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2015-05-22 17.27.02

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni juurviljad on krõbedad (täpne aeg sõltub viilude paksusest, kontrolli vahepeal, kas on vaja kauem küpsetada või varem ahjust välja võtta), poole küpsemisaja järel keera viiludel teine külg (ahjuukse avamine vahepeal täidab ka liigse auru eemaldamise eesmärki). Kui küpsetad kaks plaaditäit korraga, on hea kasutada soojuse ühtlaseks jaotumiseks pöördõhku. Alanda pöördõhu puhul temperatuuri 15 kuni 20 kraadi.

Hoidu üleküpsetamast, kõrbenult ei ole tšipsid enam maitsvad. Ahjust võttes on peedid kuivad ja peaaegu krõbedad. Tõsta nad puhtale küpsetuspaberile või köögipaberile ja lase jahtuda. Seistes muutuvad tšipsid veelgi krõbedamaks.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s