Avokaado-laimikeeks

Minul ei tulnud keeks erkroheline. Pettumus :( Ja minu jaoks oli see veidi kuiv. Pettumus. Arvan, et minimuffinivormides küpsetatuna oleks see mulle rohkem meeldinud. Järgmistel päevadel muutus keeks kusjuures paremaks!

Idee siit.

358 kcal/100 g

2015-05-24 12.15.02

Keeks

  • 225 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • 150 g suhkrut
  • 1,5 sl riivitud laimikoort (3 laimi koor, 5 g)
  • 1 keskmise suurusega avokaado (105 g)
  • 120 ml kookospiima (magustamata)
  • 72 g rapsiõli
  • 2 spl laimimahla (20 g)

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Määri keeksivorm õliga ning puista jahuga üle. Raputa liigne jahu vormist välja. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Pane suhkur väiksesse kaussi, lisa riivitud laimikoor ja hõõru koor suhkru sisse, kuni tekib ühtlane segu. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja uurista lusikaga viljaliha kesta seest välja. Lisa sellele suhkrusegu, kookospiim, õli ja laimimahl ning püreesta kõik koos ühtlaseks. Sõelu hulka jahusegu ning sega õrnalt kokku. Vala tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 45 minutit (kasutasin pöördõhku ja 160 kraadi) ehk kuni keeksi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

2015-05-24 11.19.14

Glasuur

  • 150 g tuhksuhkrut
  • 1 spl kookospiima (13 g)
  • 3 spl laimimahla (30 g)

Lase valmis keeksil 10 minutit vormis jahtuda, siis kummuta see restile jahtuma. Kaunista glasuuriga. Selleks sega tuhksuhkur kookospiima ja laimimahlaga ning sega ühtlaseks. Torka puutikuga keeksi sisse augud. Nirista glasuuri teelusikaga aukudesse ning seejärel kata keeks üleni glasuuriga. Lase glasuuril taheneda. Tegelikult tasub keeks enne glasuuri tahkumist lahti lõigata, sest nii saab ilusamad viilud.

2015-05-24 12.12.45

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s