Praetud vürtsikad kartuliribad

Kartuliroog Hiina köögist, milles koostiosade koha pealt mugandusi tegin, nii et ei tea, kas tuli päris õige asi. Aga mõnusalt tulised kartuliribad tulid küll!

Idee siit.

neljale (91 kcal/100 g)

2015-05-24 17.44.01

  • 1080 g kartuleid, peeneteks viiludeks lõigatud
  • 20 g maapähkliõli
  • 10 tera musta pipart
  • 2 suurt värsket punast tšilli, väikesteks tükkideks hakitud (34 g)
  • 40 g küüslauku, hakitud
  • 10 g ingveripastat
  • üks roheline paprika, puhastatult ja väikesteks tükkideks hakitult (200 g)
  • 1 tl puljongipulbrit
  • 2 tl soola

Aseta kartuliribad külma vette ning pese läbi u 3 korda, kuni vesi ei jää enam häguseks.

Aja pann kuumaks, lisa õli, pipraterad, tšillid, küüslauk ja ingver ning prae kiirelt läbi.

Pane pannile nõrutatud kartulid ja paprika, prae pidevalt segades, kuni kartulid on pehmed. Lisa puljongipulber, maitsesta soolaga, sega ja serveeri.

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s