Porgandikook kohupiimakreemiga

Mitte küll mu lemmik porgandikook, aga üks magus ja puuviljane kook siiski. Põhi tuli päris paks, nii et hea meelega oleks veel ananassivedelikku immutamiseks kadunud. Ja ka ananassitükke oleks võinud veidi rohkem olla.

Idee siit.

286 kcal/100 g

2015-05-25 20.55.28

Kook:

  • 3 muna
  • 140 g suhkrut
  • 227-grammine konserv ananassi omas mahlas
  • 140 g täisteranisujahu
  • 120 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 spl kaneeli (9 g)
  • 1 spl vanillisuhkrut (10 g)
  • 50 g mandlilaaste
  • 150 g võid, sulatatult
  • poole apelsini riivitud koor (4 g)
  • 180 g peenelt riivitud porgandeid

Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Nõruta ananass vedelikust, jäta vedelik alles. Purusta ananass sõrmede vahel või kahvliga väiksemateks tükkideks. Sega jahud küpsetuspulbri, kaneeli ja vanillisuhkruga. Lisa jahusegule purustatud ananass, mandlilaastud, sulatatud või, riivitud apelsinikoor, riivitud porgandid. Sega läbi. Lõpuks lisa munavaht, sega õrnalt, kuid ühtlaselt läbi. Kata 20 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, Määri servad võiga. Vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Lase vormis täielikult jahtuda.

Kreem:

  • 2 dl vahukoort
  • 65 g tuhksuhkrut
  • 400 g maitsestamata ricotta‘t
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • immutamiseks 0,5 dl konservananassi vedelikku
  • kaunistuseks 30 g mandlilaaste ja poole apelsini riivitud koor

Vahusta koor tuhksuhkruga üsna tugevaks vahuks. Lisa ricotta ning vanillisuhkur ja vahusta kõik koos läbi.

Võta jahtunud porgandikook vormist välja. Pööra tagurpidi, nii on pealispind siledam. Lõika kook keskelt pooleks. Immuta mõlemaid pooli ananassivedelikuga. Määri pool kohupiimakreemist alumisele poolele, tõsta teine tainaketas peale. Määri sellele ülejäänud kreem.

Rösti mandlilaastud kuumal ja kuival pannil kuldseks. Kaunista kook mandlilaastude ja riivitud apelsinikoorega.

Kook on maitsvam, kui see saab enne serveerimist mõne tunni külmas maitsestuda.

2015-05-25 20.59.04

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s