Tomati-mozzarellatort

Leidsin arvutist ühe parajalt pooliku võileivatordi retsepti. Kui on kirjas 2 röstsaia, siis mitu grammi see ikkagi on? Saiu on ju eri suurusega :/ Igatahes tundus, et mul oli lõpuks liialt saia ja vähe täidist. Kuidagi aga suutsin selle massiivse tordi ära katta ja ei pidanud poodi toorjuustu järele jooksma. Neid toorjuuste, mida autor kunagi kasutanud oli, enam ei müüda, nii et ostsin suvalisi, mis põnevad/head tundusid. Ahjaa ja poes ei müüdud basiilikut! Nii et käiku läks basiilikupasta. Tulemus oli üle ootuste hea: parajalt maitsekas ja mahlane. Ühe tükiga piirduda ei suutnud.

147 kcal/100 g

2015-05-25 19.03

  • 30 viilu röstsepikut, ääred ära lõigatud (690 g)

Täidis 1:

  • 350 g toorjuustu tomati ja pestoga (kasutasin Exquisa Alla Bruschetta’t)
  • 20 g basiilikupastat
  • 100 g ketšupit
  • 1 tl musta pipart

Täidis 2:

  • 200 g toorjuustu murulauguga (kasutasin Creme Bonjour maitserohelisega)
  • 20 g hakitud rukolat
  • 2 hakitud tomatit (220 g)
  • 2 tl laimimahla (10 g)

Immutamiseks:

  • 1,5 dl vett
  • 1 tl puljongipulbrit

Katteks:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu (kasutasin Philadelphia küüslaugu-ürdi)
  • 0,5 tl musta pipart
  • soola
  • 30 g hakitud peterselli (üks pott)
  • 250 g kirsstomateid
  • 250 g mozzarella-kirsse
  • 20 g rukolat

Võta suur kandik, kuhu mahub 10 viilu sepikut. Aseta sellele sepikuviilud ja immuta neid puljongiga. Seejärel kata põhi esimese täidisega. Lao peale uus kiht sepikut ning kata teise täidisega. Viimaseks kihiks lao taas sepikuviilud ning immuta need puljongiga. Võimalusel kata vorm toidukilega, aseta peale raskus ning jäta üleöö külmkappi maitsestuma. Minul aega polnud nii, et jätkasin kohe järgmise sammuga.

Kata tort toorjuustuga, maitsesta ning kaunista.

2015-05-25 19.04.06

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s