Rabarbriküpsised

Nende küpsiste retsept tundus nii lihtne, et midagi väga erilist ma ei oodanud. Samas miski ikka sundis neid tegema. Ja vedas, et tegin. Küpsiste pehme ja suus sulav tekstuur on üllatav ja meenutab pigem kooki. Seega kaovad need laualt eriti kiiresti. Mina ja mu kallid külalised kiidame igatahes heaks! Mõtlesin algul, et jätan ekstra küpsiste jaoks sidruni ostmata, aga õnneks ikka ostsin. See pisuke sidrunimekk rabarbri hapukuse ja suhkru magususe kõrval on lihtsalt nii õige! Tundub, et peab teise laari veel tegema…

Idee siit.

20 tk (336 kcal/100 g)

2015-05-29 18.10.42

  • 300 g rabarbrit + 2 spl suhkrut
  • 200 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 1 muna
  • 250 g jahu
  • 30 g tärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 sidruni koor
  • noaotsaga soola

Kuumuta ahi 180 kraadini (kasutasin pöördõhku ja 160 kraadi).

Haki rabarber peenelt, sega 2 spl suhkruga ja jäta seisma.

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa muna ja jätka vahustamist. Nüüd lisa kõik kuivained ja riivi hulka sidrunikoor.

Kurna rabarber ja sega see taina hulka. Vormi tainast pallikesed (kui tainas on väga pehme, siis pane see 15 minutiks külma või tee käed külma veega märjaks), pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta u 15 minutit. Küpsised peavad olema pealt valged ja külgedelt kergelt pruunistunud.

2015-05-29 17.45.28 2015-05-29 18.11.34

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s