Karamelliseeritud peekonisse mähitud seafilee

Tavapoest on päris raske retseptiks vajalikku sisefileed leida. Käisin kaks korda Prismas ja mitte kummalgi korral ei olnud seda müügil. Ostsin siis välisfilee ja lõikasin selle kolmeks. Hiljuti olin teinud meega kanaliha, nii et magusa liha maitse oli veel selgelt meeles. Ei saa öelda, et see mulle väga meeldiks. Samas see liha oli oodatust vähem magus, mis on tore. Peekon andis mõnusat suitsu maitset. Aga soola ja pipart peaks teinekord julgemalt lisama.

Idee siit.

kuuele (228 kcal/100 g)

2015-05-31 17.07.14

  • 3 spl pruuni suhkrut (45 g)
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl suitsutatud paprikat
  • 0,5 tl tšillihelbeid
  • 0,5 tl purustatud musta pipart
  • 1 tl punet
  • 2 väikest seasisefileed (kasutasin 950 g välisfileed)
  • 220 g suitsupeekonit

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Sega kausis maitseained ning hõõru maitseainesegu fileedele. Seejärel mähi fileed peekoniribadesse, kinnitades iga riba hambaorgiga filee külge.

Prae fileesid pannil, kuni peekon karamelliseerub ehk muutub parasjagu tumeda merevaigu tooni. Nüüd tõsta fileed 8 min kuni 10 minutiks ahju. Valmis fileed tõsta ahjust, kata fooliumiga ja lase 15 minutit seista.

2015-05-31 15.52.40

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s