Tervislikud bataadikoored

Esimene kord mul bataati osta ja toidus kasutada. Päris raske oli aru saada, palju seda siin retseptis vaja on. Need on ju nii eri kaaluga. Ostsin siis kaks pirakat. Maitselt meenutas kõrvitsa ja porgandi segu ehk siis pole väga minu teema. Algul tundus, et kogu toit jäi veidi liiga magusaks. Ja ma loll tegin sinna kõrvale veel magusa liha ka :D Samas järgmine päev süües täitsa meeldis, ei tea, kas olin eriti näljane või mis :D

Idee Instagramist.

kuuele (152 kcal/100 g)

2015-05-31 15.51.26

  • 2 suurt bataati (1,8 kg)
  • 3 hakitud sibulat (250 g)
  • 1 spl võid (18 g)
  • 1 väike hakitud tšilli (8 g)
  • 270 g värsket beebispinatit
  • 150 g lahjat toorjuustu
  • 150 g 10-protsendilist hapukoort
  • 2 purki kikerherneid
  • soola, pipart
  • 120 g riivitud mozzarella‘t

Küpseta bataate 200-kraadises ahjus u 60 minutit, kuni need on kahvliga katsudes pehmed. Lõika bataadid pooleks ja lase 10 minutit jahtuda.

Samal ajal pruunista sibulat võis keskmisel kuumusel, kuni see muutub läbipaistvaks. Lisa tšilli ja värske spinat ning kuumuta 3 minutit, kuni selle maht kahaneb. Aseta kõrvale.

Kraabi bataadi sisu koorest välja, jättes koore sisse õhukese kihi, et see seisaks püsti. Minul olid bataadid nii pehmed, et ei õnnestunud sinna sisse midagi jätta ja koored läksid mõnest kohast katki :( Purusta bataatide sisud koos toorjuustu ja hapukoorega (kasutasin selleks saumiksrit). Sega sisse kikerherned, sibulad, tšilli ja spinat ning rohkelt soola/pipart.

Pritsi bataadikoori õliga ja küpseta u 5 minutit, kuni need muutuvad väljast krõbedaks (jätsin selle sammu vahele, sest mu koored olid juba niigi kõrbenud). Võta ahjust välja ja täida iga koor täidisega ning raputa peale mozzarella‘t. Küpseta veel 10 min kuni 15 min, kuni juust on sulanud ja täidis läbi kuumutatud.

2015-05-31 15.20.51 2015-05-31 15.22.21

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s