Väike pudrueri

Mul on välja kujunenud oma lemmikpudrud, mida ikka ja jälle teen. Erilised lemmikud on kindlasti külmad pudrud, mis õhtul külmkappi pista tuleb ja hommikul on vaid söömise vaev! Sel nädalal proovisin järele kolm uut putru: neist kaks sooja ja üks külm.

2015-05-31 17.45.15 2015-06-03 06.51.02 2015-06-04 11.10.06

Üleöö seisnud kaerahelbepuder

Analoogset putru olen korduvalt teinud, aga banaani asemel olen kasutanud õuna või apelsini. Ja magustajana lisanud rosinaid. Kuid banaan on lihtsalt nii hea asi, et sellega ei saagi halba putru tulla. Tulemuseks oligi väga kreemine ja magus puder, mida kindlasti veel teen!

kahele (139 kcal/100 g)

2015-05-31 17.45.15

  • 1 banaan (130 g)
  • 70 g täisterakaerahelbeid
  • 150 g maitsestamata jogurtit (kasutasin Katharos Kreeka jogurtit, milles 50 kcal/100 g)
  • kaneeli
  • serveerimiseks meelepärast värsket

Püreesta banaan kahvliga. Sega eelneval õhtul kokku kaerahelbed, püreestatud banaan, jogurt, kaneel ning soovi korral natuke vett. Kata kauss toidukilega ning lase üleöö maitsestuda. Hommikul lisa meelepäraseid marju, puuvilju, pähkleid vms.  Ma serveerisin putru ananassi ja maasikatega.

Porgandikoogi hommikupuder

Selle pudru keetmine võtab veidi rohkem aega kui tavalise hommikupudru. Mina tegin ettevalmistused juba õhtul ära, nii et hommikul jäi üle vaid pott tulele panna ja pudru valmimist oodata. Neist kolmest kindlasti kõige vähem lemmikum. Maitset oli vähe, kuid õnneks rosinad andsid magusust. Samas neist kolmest pudrust kindlasti kõige täitvam.

ühele (98 kcal/100 g)

2015-06-04 11.10.06

  • 1 keskmine porgand (90 g)
  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 2 dl vett
  • 1 spl rosinaid (20 g)
  • kaneeli
  • jahvatatud ingverit
  • vaniljesuhkrut
  • noaotsaga soola
  • 1 spl röstitud päevalilleseemneid (10 g)

Koori ja riivi porgand, pane pudrupotti koos kaerahelveste, vee, rosinate ja maitseainetega. Maitseaineid lisa vastavalt oma soovile, kõiki veidi noaotsaga. Lase pudrul kaane all madalal kuumusel umbes 15 minutit haududa. Puder peab jääma kreemjas ja pigem vedelamapoolsem, vajadusel lisa vahepeal vedelikku. Vala puder kaussi ja raputa peale päevalilleseemneid.

Kaerahelbepuder maapähklivõiga

Kõik, kes mind teavad, teavad, et ma jumaldan maapähklivõid. Seega tekitas see puder erilist elevust. Kartsin küll, et nii väike kogus maapähklivõid ei anna küllalt tugevat maitset, aga andis küll. Pigem oli harjumatu süüa soolast putru. Õnneks peale viilutatud banaan päästis olukorra ja nii oli väga hea. Järgmisel päeval tegin banaani kahvliga püreeks ning segasin pudrule ja siis oli lausa imeline. Mmmm!

ühele (145 kcal/100 g)

  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 2 dl vett
  • 1 spl maapähklivõid (30 g)

Sega potis kaerahelbed ja vesi. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni puder on paraja konsistentsiga. Sega juurde maapähklivõi ja serveeri (soovitatavalt koos banaaniga).

2015-06-03 06.51.02

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Väike pudrueri

  1. merxake says:

    Esimest putru tahaks katsetada nii ise kui Rasmuse jaoks ka :D Esialgu tundub mõte üleöö seisnud pudrust veider, sest klassikaline “värske” puder on ikka kuum ja just valmis keedetud, aga ilmselt tasub proovida ja oma maailma avardada.

    Like

    • Gerli says:

      Hommikud on niigi kiired, nii et täiega mõnus on puder lihtsalt külmikust välja võtta ja kohe sööma asuda. Ja mulle soojal aastaajal kohe üldse ei istu soe hommikusöök, nii et hea võimalus ikkagi putru süüa. Mul siin blogis veel paar eriti head külma pudru retsepti, nii et kui meeldima hakkab, proovi teisigi :P

      Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s