Peedi-fetajuustupirukas karamellistatud sibulaga

Tegin supi kõrvale jälle pirukat. Peet on viimasel ajal nii üle visanud, vähemalt teatud vormis. Seega proovisin, kas piruka peal läheb see mul alla. Algretseptis oli kasutatud kitsejuustu, aga see mulle ei meeldi, nii asendasin selle oma suure lemmiku fetaga. Tulemus oli okei, aga kahjuks mitte vaimustav. Igatsen oma peedivaimustust.

Idee Oma Maitsest.

kuuele (206 kcal/100 g)

2015-06-09 18.54.06

  • 215 g sibulat
  • 15 g võid ja 7 g + 7 g maapähkliõli
  • 1 tl pruuni suhkrut
  • 3 spl (27 g) + 10 g palsamiäädikat
  • 455 g keedupeeti
  • punet
  • soola, pipart
  • 500 g lehttainast
  • 150 g fetat
  • 20 g peterselli

Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning kuumuta pannil või ja vähese õliga (7 g) klaasjaks. Lisa pruun suhkur ja palsamiäädikas (27 g). Sega u 5 minutit, kuni sibulad muutuvad karamelliselt pruuniks.

Viiluta peedid ja aseta suurde kaussi. Lisa tunde järgi õli (7 g), palsamiäädikat (10 g), punet ja soola-pipart ning sega. Kõige lõpus lisa karamellistatud sibulad ja sega uuesti. Jäta marineeruma vähemalt tunniks või üleöö külmikusse.

Rulli lehttainas lahti ja aseta ahjuplaadile. Torgi tainasse kahvliga väiksed augud. Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pirukapõhja 20 minutit.

Laota marineeritud peedid eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 min kuni 20 minutit.

10 minutit enne lõppu lisa fetatükid. Lase pirukal jahtuda, enne serveerimist haki peale värsket peterselli.

2015-06-10 19.05.51

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s