Krõbeda martsipanikattega rabarbrikook

Martsipan ja rabarber. Rabarber ja martsipan. Super kooslus. Üks mu lemmikuid rabarbrikooke koosneb ka neist kahest asjast. See on siiski üks teine retsept, kus martsipan läheb koogi peale ja moodustab krõbeda katte. Tegin selle kallile sõbrannale sünnipäevaks. Välimus on lihtne ja isegi pigem kole (eriti kuna ma lahtilõikamisega kiirustasin), aga kuna sõbranna suust kostus esimese asjana “oh my god!”, siis võin valikuga rahule jääda. Tõsiselt…pole paremat kooslust kui rabarber ja martsipan.

Idee siit.

306 kcal/100 g

2015-06-11 18.48.23

Muretainas:

  • 100 g võid
  • 150 g nisujahu
  • 50 g suhkrut
  • 1 munakollane

Haki külm või jahu ja suhkru hulka, lisa munakollane ning vajuta kõik kokku palliks. Aseta tainapall umbes pooleks tunniks külma ning laota siis küpsetuspaberiga kaetud 24 cm vormi põhjale ja äärtele. Eelküpseta 180-kraadises ahjus u 5 minutit, kuni tainas hakkab pruunistuma.

Täidis:

  • 500 g rabarbrit
  • 1 spl sidrunimahla (15 g)
  • 135 g suhkrut
  • 1 spl tärklist (12 g)

Koori rabarbrid ja tükelda. Sega rabarbritükkide hulka kõik ülejäänud koostisained ja kalla täidis eelküpsetatud põhjale.

Krõbe kate:

  • 60 g jahu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl soola
  • 90 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 100 g martsipani

Sega kausis jahu, vanillisuhkur, sool ja suhkur. Lisa tükeldatud või ja tükeldatud martsipan ning vajuta näppude vahel ühtlaseks puruks. Puista puru täidisele ja pane kook ahju küpsema.

Küpseta 180 kraadi kuni 200 kraadi juures vähemalt 30 minutit (kasutasin pöördõhku ja 160 kraadi). Kui kate hakkab liialt kiirelt pruunistama, alanda veidi kuumust või aseta koogile foolium. Tõsta ahjust välja ja lase veidi jahtuda. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut.

2015-06-11 18.49.24

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s