Maapähklivõi ruudud šokolaadiga

Meenutavad koduseid Reese’s peanut butter cups‘e, ainult et lihtsam teha, kuna ei pea ilusa kujuga mässama. Kusjuures alles esimest korda tegin ise pähklitest maapähklivõid! Ajakirjas oli soovitatud kasutada mitte väga soolaseid pähkleid, aga ma ignoreerisin seda. Seega said need maiused ikka pääääris soolased (poe maapähklivõi on sellega võrreldes lausa magus :D) ja päääris rammusad. Aga kellele selline asi istub (töökaaslased mul sellised), siis soovitan soojalt!

Idee Oma Maitsest.

520 kcal/100 g

2015-06-10 20.29.02

  • 250 g röstitud soolatud maapähkleid
  • 150 g tumedat šokolaadi (ma panin 110 g tumedat ja 40 g piimašokolaadi)
  • 50 g kookospiima

Pane pähklid köögikombaini ja purusta tihkeks massiks (kui see tundub liiga kuiv, lisa 1 tl kuni 2 tl kookosrasva). Vajuta saadud mass küpsetuspaberiga kaetud u 14 cm x 14 cm vormi põhja. Jäta külma tahenema.

Sulata šokolaad koos kookospiimaga. Sega nii kaua, kuni šokolaad on läikiv ja sile. Lase natuke jahtuda. Vala šokolaad vormi maapähklivõile. Lase külmas vähemalt 1 tund taheneda ja lõika siis suupärasteks tükkideks.

2015-06-10 20.17.15

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s