Maapähklivõiga kreemjas rabarbrikook

Ei juhtu tihti, et Gerli viiest komponendist koosnevat kooki teeb, aga kuna maapähklid ja rabarber tundus parajalt kummaline kooslus, siis pidin proovima. Mis kõige veidram: see kummaline kooslus toimib. Ei saa üldse aru, et koogis soolapähklid sees on. Soola maitse täiustab magus-hapukas-kreemjat sisu ideaalselt. Nagu ka eelmine proovitud rabarbikook maitses see eriti hästi soojalt, samas võiks lahtilõikamisega veidi oodata, sest soojalt kipuvad tükid ära lagunema. Aga ma ei suutnud selle imelise lõhna tõttu oodata :(

Idee siit.

288 kcal/100 g

2015-06-14 17.00.03

  • 500 g lehttainast
  • 500 g rabarbrit
  • 200 g soolapähkleid
  • 2 muna
  • 200 g moosisuhkrut

Määri kandiline vorm (kasutasin 20 cm x 24 cm) võiga. Laota lehttainas vormi põhja ja äärtele ning lõika üle serva ulatuv tainas ära. Aseta järgijäänud tainas vormi põhja n-ö topeltpõhjaks. Koori rabarberivarred ning lõika väikesteks tükkideks. Mikserda soolapähklid võiks (see võtab aega paar minutit) ning lisa rababritükkidele. Lisa ka munad ja suhkur ning sega ühtlaseks. Vala täidis vormi ning küpseta kooki 200 kraadi juures u 40 minutit (kasutasin pöördõhku ja 175 kraadi).

2015-06-14 16.22.57

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s