Risotopallid

Väga aeganõudev toit, nii et jagasin tegevused kahe päeva vahel. Hull mässamine ikka, aga mulle ju meeldib oma elu raskeks teha. Tulemusega jäin väga rahule, risoto oli tegelikult juba ilma frittimata väga maitsev ja kreemine. Aga nagu alati, teeb frittimine asja veel paremaks ja täidiseks olev mozzarella on tore üllatus. Kui sellise õhtusöögi valmistamisega ühele poole saad, võid küll endaga rahule jääda. Ma vähemalt jäin :D

Idee Oma Maitsest.

12 tk (256 kcal/100 g)

2015-06-14 17.48.45

  • 1 spl maapähkliõli
  • 1 sibul (94 g)
  • 500 ml tomatipüreed või -pastat
  • 850 ml köögiviljapuljongit
  • 30 g küüslauku
  • 300 g risotoriisi
  • 2 dl kuiva valget veini
  • 30 g parmesani
  • 15 g võid
  • 3 spl jämedalt hakitud basiilikut (18 g)
  • 125 g 12 sektoriks lõigatud mozzarella‘t
  • soola, pipart
  • 75 g jahu (mul jäi sellest lausa 40 g alles)
  • 2 muna
  • 125 g riivsaia
  • 750 g õli frittimiseks
  • serveerimiseks salatit

Kuumuta õli paksupõhjalises potis, lisa hakitud sibul, kata kaanega ja lase pehmenemiseni haududa.

Teises potis lahusta tomatipüree puljongis ning kuumuta tasasel tulel läbi.

Lisa tükeldatud küüslauk sibulale, kuumuta korra läbi, sirista juurde riis ning sega õlis kõik hästi läbi. Tõsta kuumust, lisa vein ja lase riisil nüüd tasasel tulel paisuda. Mõne aja pärast alusta jupiti tomatisegu lisamist. Lase riisil leem pärast igat tomatikastme lisamist endasse tõmmata ning vala alles siis juurde sats tomatikastet. Hauta seni, kuni riis on al dente – võib juhtuda, et kastet ei kulu selleks kogus mahus. Kui sulle meeldib tihe risoto, hauta riisi seni, kuni puulusikas, millega risotot segad, jääb sellesse püsti seisma. Nüüd keera kuumus maha, sega hulka riivitud parmesan, või ja hakitud basiilik. Lase maitsetel 5 minutit kaane all tõmmata. Maitsesta ja lase risotol jahedas täielikult maha jahtuda.

Vormi märgade kätega risotost 12 suurt pallikest. Vajuta palli keskossa sisse lohk ning täida see mozzarella‘ga. Vormi jälle palliks. Nüüd paneeri riisipallid esmalt soola-pipraga maitsestatud jahus, siis munas ning viimaks riivsaias. Lase pallidel jahedas 30 minutit tõmmata.

Kuumuta õli potis 160 kraadini ja eelkuumuta ahi 180 kraadini. Friti riisipalle 8 min kuni 10 minutit – tee seda kindlasti väikeste satsidena. Kuivata köögipaberil ja tõsta ahjuplaadile. Küpseta palle ahjus 6 min kuni 8 minutit, et mozzarella oleks täidisena üleni sulanud. Ahjust välja võttes riputa pallidele soovi korral veidi soola, lase pisut maha jahtuda ja serveeri värske salatiga!

2015-06-14 16.41.272015-06-14 17.52.31

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s