Suitsukanamäärdega keerupirukad

Kui on suurem sündmus tulemas ja palju eri toite vaja vaaritada, siis luban endale ka lihtsamaid retsepte. Lubati pealt krõbedaid, aga seest rohke täidise ja pehme sisuga saiakesi ja just seda ka sai! Mmm..see lõhn, millega tuba neid küpsetades täitus!

Idee siit.

9 tk (338 kcal/100 g)

2015-06-19 18.08.38

Täidis:

  • 100 g toasooja murulauguga toorjuustu
  • 25 g toasooja võid
  • 45 g fetat
  • 75 g suitsutatud kanafileed
  • 3 spl värsket tilli (6 g)

Täidise jaoks sega omavahel kokku toorjuust ja või, seejärel lisa ülejäänud ained ning püreesta saumiksriga ühtlaseks massiks.

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • määrimiseks lahtiklopitud muna

Rulli sulatatud tainas jahusel pinnal lahti umbes 30 cm x 35 cm suuruseks lapiks. Võta tainas enda ette nii, et pikem äär on sinu pool. Määri poolele tainaosale täidis ning seejärel tõsta peale täidiseta tainapool. Lõika tainas 9-ks ribaks. Igale ribale tee taas omakorda pikuti sisselõige, jättes läbilõikamata umbes 1  cm tainariba otsast. Seejärel keeruta tekkinud 2 tainariba rulli ning pane muffinipaberiga kaetud vormi. Toimi samamoodi ka teiste tainaribadega. Kõige lõpuks määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 190 kraadi juures u 25 minutit.

2015-06-19 11.49.09

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s