Maasikatort spinatibiskviidiga

Silmatorkav roheline biskviittort maasikatega. Spinati maitset tunda ei jää, aga biskviit oli teistsugune küll. Siiski pigem riisijahu tõttu, mille maitset mina selles tunda oskasin. Samas kui tort maasikamoosi ja vahukoore-Kreeka jogurti kreemiga täita/katta, ei ole enam ühtki kõrvalmaitset tunda! Siiski nuriseti, et kook pole küllalt magus.

Idee siit.

242 kcal/100 g

2015-06-20 15.14.00

Biskviit:

  • 100 g värsket spinatit
  • 1 dl õli (90 g)
  • 3 muna
  • 90 g suhkrut
  • 3 spl sidrunimahla (30 g)
  • 150 g riisijahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola

Pese spinat, lisa õli ja püreesta saumiksriga ühtlaseks tükivabaks massiks. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades sidrunimahl ja spinati-õlipüree. Viimasena lisa kuivainesegu. Vala tainas 20 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 25 minutit. Jahuta kook ja lõika pooleks.

2015-06-19 17.26.13

Kreem:

  • 3 dl vahukoort
  • 45 g suhkrut
  • 250 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanillisuhkrut

Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa juurde Kreeka jogurt ning vanillisuhkur.

Vahele:

  • 300 g maasikatoormoosi

Peale:

  • värskeid maasikaid (140 g)
  • pistaatsiapähklipuru (30 g) ja sukaadi

Tõsta üks koogipool serveerimisalusele ja kata poole maasikatoormoosiga. Kata vahukoorekreemiga, tõsta peale teine koogipõhi. Kata taas moosikihiga, seejärel vahukoorekreemiga. Tõsta külmikusse tahenema vähemalt neljaks tunniks. Kaunista värskete maasikatega ja pistaatsiapähklipuruga/sukaadiga.

2015-06-19 18.02.312015-06-20 15.14.58

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s