Musta leiva suupisted peedikreemiga

Mu lemmikrestorani peakoka retsept. Tegin seda suupistet vaatamata sellele, et see läks poistekarja soolaleiva lauale…sest noh liha polegi sees ju. Aga üllatuslikult tõdeti, et päris hea on. Kreemi valmistamine oli saumiksriga keeruline ja vahepeal kartsin, et see sureb ära, aga lõpu poole vett lisades läks asi paremaks ja kõik jäid ellu :P Tegin kreemi paar päeva varem valmis ja see muutus seistes aina paremaks ja küüslaugusemaks. Sellist leivakatet sööks hea meelega iga päev!

Idee Oma Maitsest.

kümnele (307 kcal/100 g)

2015-06-20 14.49.06

  • 200 g India pähkleid
  • 2 punapeeti (247 g)
  • 2 spl mett (60 g)
  • soola ja pipart
  • veidi värsket hakitud peterselli + veel veidi kaunistamiseks
  • 10 viilu musta seemneleiba (395 g)
  • 1 küüslauguküüs (9 g)
  • 0,25 tl soola
  • veidi laimimahla (15 g)
  • veidi vett (25 g)

Leota India pähkleid vähemalt 4 tundi ja kurna.

Koori peet, lõika väikesteks tükkideks ning maitsesta mee, soola-pipra ja peterselliga. Rösti 180-kraadises ahjus 15 min kuni 20 min. Lase peedil jahtuda.

Lõika leivaviiludest neli ruutu ja rösti neid 180-kraadises ahjus 6 minutit.

Vala India pähklid koos jahtunud peediga kaussi, lisa küüslauk, sool ja laimimahl. Mikserda, kuni tekib üsna paks kreem. Juhul kui mass tundub liiga tihe, siis lisa vähehaaval veidi vett.

Lase segu läbi pritskoti röstitud leivaruutudele. Kaunista meelepärase maitserohelisega, nt peterselliga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s