Soolalõhe avokaadovahu ja leivaga

Kreemine ja sidrunine lõhehõrgutis, mille saab päev-varem valmis teha. Näeb imeilus välja ka!

Idee siit.

kaheksale (242 kcal/100 g)

2015-06-19 20.50.50

  • 2 küpset avokaadot (392 g)
  • 100 g lahjat toorjuustu
  • 1 sidruni mahl (40 g)
  • soola, pipart
  • 60 g võid
  • 70 g riivleiba
  • 110 g õrnsoolalõhe viile

Vooderda 8 väikest muffinivormi pesa toidukilega nii, et osa kilest jääks alles ka vormi peale panekuks.

Suru avokaadode sisu kahvliga puruks, lisa toorjuust, pigista sisse sidrunimahl ja maitsesta soola, pipraga. Sega hoogsalt kahvliga – nii muutub segu õhuliseks. Pigem koonerda soolaga, sest maitse muutub külmikus soolasemaks.

Sulata või ja sega riivleivaga.

Tõsta iga vormi põhja sobiva suurusega lõhe tükk nii, et see kataks vormi põhja ja pisut külgi. Lisa peale avokaadovahtu, et see täidaks vormi ja peale raputa riivleiva-või segu.

Kata pealt kilega ning suru kergelt kile peale, et riivleib jääks paremini kokku. Hoia külmikus vähemalt pool tundi, et amps jõuaks tahkuda.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s