Kreemine ja sidrunine lõhehõrgutis, mille saab päev-varem valmis teha. Näeb imeilus välja ka!
Idee siit.
kaheksale (242 kcal/100 g)
- 2 küpset avokaadot (392 g)
- 100 g lahjat toorjuustu
- 1 sidruni mahl (40 g)
- soola, pipart
- 60 g võid
- 70 g riivleiba
- 110 g õrnsoolalõhe viile
Vooderda 8 väikest muffinivormi pesa toidukilega nii, et osa kilest jääks alles ka vormi peale panekuks.
Suru avokaadode sisu kahvliga puruks, lisa toorjuust, pigista sisse sidrunimahl ja maitsesta soola, pipraga. Sega hoogsalt kahvliga – nii muutub segu õhuliseks. Pigem koonerda soolaga, sest maitse muutub külmikus soolasemaks.
Sulata või ja sega riivleivaga.
Tõsta iga vormi põhja sobiva suurusega lõhe tükk nii, et see kataks vormi põhja ja pisut külgi. Lisa peale avokaadovahtu, et see täidaks vormi ja peale raputa riivleiva-või segu.
Kata pealt kilega ning suru kergelt kile peale, et riivleib jääks paremini kokku. Hoia külmikus vähemalt pool tundi, et amps jõuaks tahkuda.