Võileivatort suitsukana ja rukolaga

Pisike võileivatort, mille välimusega ma ise eriti rahule ei jäänud. Aga maitses hästi! Poiste meelest aga jäi kuivaks, nii et ehk tasuks millegagi niisutada.

Idee siit.

kuuele (208 kcal/100 g)

2015-06-20 14.56.48

Kanatäidis:

  • 260 g suitsutatud kanafileed
  • 3 spl majoneesi (75 g)
  • 3 spl hapukoort 75 g)
  • 3 spl Caesari salati kastet (75 g)

Peenesta suitsukana saumiksriga koos majoneesi, hapukoore ja Caesari kastmega kuni segu on kreemjas ja tükkideta.

Rukolatäidis:

  • kaks suurt kimpu rukolat (30 g)
  • rohelist sibulat (21 g)
  • basiilikut (10 g)
  • 200 g Merevaiku (kanaga)
  • 35 g toatemperatuuril võid

Rukolatäidise valmistamiseks blanšeeri rukolalehti, sibulat ja basiilikut keevas vees minut aega, seejärel värskenda kiirelt külmas vees. Tõsta jahtunud lehed veest, pigista kuivaks ning aseta kaussi koos Merevaiguga. Püreesta saumiksriga. Teises kausis hõõru või kohevaks. Lisa rukolapüree vähehaaval võile, muidu on raske seda ühtlaseks segada. Maitse ja otsusta, kas lisada soola ja pipart.

  • 20 viilu röstsepikut (434 g)

Eemalda saiaviiludelt koorik. Lõika kõik viilud keskelt diagonaalis pooleks, kolmnurkadeks. Jaota kolmnurgad kaheksa kaupa virnadesse, peaksid saama viis virna.

Võta esimene virn ja aseta kolmnurgad vaagnale ringis tihedalt üksteise kõrvale nii, et tekib n-ö päikeseratas. Välimised tipud, mis jäävad pisut välja turritama, trimmi noaga lühemaks. Määri esimesele saiakihile ühtlase paksusega üks kolmandik kanatäidisest, kuni servani välja. Võta järgmine virn saiakolmnurki, trimmi parajaks ja säti paika. Määri teisele kihile üks kolmandik rukolatäidisest. Kui täidis servadest õhemaks kipub jääma kui keskelt, on oht, et tort ei jää ilus sirge.

Võta järgmised saiakolmnurgad ja järgmine kolmandik täidist. Nii ikka edasi kuni saiakolmnurgad on kõik otsas ja üle on üks kolmandik rukolatäidist (pealmine täidisekiht tordil peaks olema kana).

Garneering:

  • 20 g toatemperatuuril võid
  • lehtsalatit (40 g)
  • peenelt hakitud peterselli (8 g) ja tilli (10 g)
  • veidi rukolat
  • kirsstomateid (70 g)

Sega järgi jäänud rukolatäidis garneeringuks mõeldud toasooja võiga ja pane mõneks minutiks külmikusse tahenema ning seejärel kata sellega tordi küljed. Puista küljed peenelt hakitud maitserohelisega üle.

Vahetult enne serveerimist aseta peale salatilehed, rukola ja kirsstomatid.

2015-06-20 15.02.58  2015-06-20 15.02.14

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s