Rabarbri-martsipani muffinid

Kuna kodus oli üle Kreeka jogurtit ja rababrit, siis mõtlesin need ühendada ja muffiniteks küpsetada :P Peal on mõnus krõbe martsipan ja sees pehme üllatus. Aga üldiselt oli tulemus väga tavaline ja minu jaoks kerge pettumus.

Idee siit.

18 minimuffinit (293 kcal/100 g)

2015-06-21 14.02.11

  • 120 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 60 g suhkrut pluss 4 g pluss 10 g
  • 60 g sulatatud võid
  • 120 g Kreeka jogurtit
  • 1 muna
  • 125 g tükeldatud rabarbrit
  • 90 g martsipani

Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja 60 g suhkrut. Teises kausis sega kokku sulatatud või, jogurt ja muna.

Lõika 50 g martsipani väikesteks kuubikuteks. Keeruta kuubikuid 4 grammis suhkrus, just nii palju, et need natuke suhkruterasid enda külge võtaksid. Ülejäänud martsipan (40 g) jaga pallikesteks nii, et iga muffini kohta oleks üks pallike.

Puista tükeldatud rabarberile umbes 10 grammi suhkrut, sega.

Lisa vedelad koostisained kuivadele. Sega pisut. Lisa rabarber ja sega läbi. Ära liialt klopi, las jääda pisut klimbine. Kukuta igasse muffiniauku veidi tainast, siis libista keskele martsipanipallid ja kata ülejäänud tainaga.

Puista kõige otsa suhkurdatud martsipanitükid ja küpseta 5 minutit 190-kraadises ahjus + umbes 13 minutit 175-kraadises ahjus.

Kontrolli küpsust puutiku abiga. Muffinid peaksid pealt olema pruunikad ja martsipanitükid krõbedad.

2015-06-21 14.04.29

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s