Rabarberi-karamelli purukook

Purukookides feilin tihti. No ei tule mul mingit puru, vaid pigem mingi plönn. Ehk siis soojendan purumassi oma käte vahel liialt üles :( Aga mõtlesin jällegi proovida, sest rabarberihooaeg on vaja lõpetada ja karamelli toorjuustukreemist ei ütle kunagi ära! Puru tuli seekord välja ja kook oli hea. Ainult karamell kadus suht ära.

Idee siit.

240 kcal/100 g

2015-06-22 18.34.40

Purutainas:

  • 2,5 dl jahu (kasutasin riisi- ja nisujahu pooleks ehk 105 g esimest ja 80 g teist)
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 spl vanillisuhkrut (20 g)
  • 2 spl suhkrut (30 g)
  • 100 g külma võid
  • 1 dl kookoshelbeid (30 g)

Sega sõelutud jahu, küpsetuspulber ja sool suhkrutega, haki külm või noaga ja näpi sõrmedega taina hulka nii, et tekiks purutaoline mass ja seejärel sega hulka kookoshelbed. Hoia tainast täidise valmistamise ajal külmas.

Rabarberitäidis:

  • 450 g tükeldatud rabarbrit
  • 3 spl pruuni suhkrut (45 g)
  • 1 väikse kuhjaga spl kartulijahu (13 g)

Lõigu rabarber tükkideks ning sega läbi suhkru ja kartulijahuga.

Juustutäidis:

  • 300 g toasooja karamelliga toorjuustukreemi
  • 100 g 10-protsendilist hapukoort
  • 2 toasooja muna

Teises kausis sega visplit kasutades toasoe toorjuust hapukoore ja munadega.

Aseta 2/3 tainast 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, laota ühtlase kihina peale rabarberitäidis, seejärel vala üle toorjuustukreemiga. Puista peale ülejäänud purutainas ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit kuni kook on pealt kuldpruun. Lase enne lahtilõikamist vormis u pool tundi jahtuda ja taheneda.

2015-06-22 18.36.50

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s