Maks kartuli, ubade ja peekoniga

Mõnus õhtusöök, mis ilma salatita siiski kuivaks jääks. Aga maksa peab sööma!

Idee Oma Maitsest.

viiele (kartulid 93 kcal/100 g; maks peekoniga 206 kcal/100 g; aedoad 28 kcal/100 g)

2015-06-26 16.12.18

  • 1,2 kg kartuleid
  • 1 spl maapähkliõli
  • 600 g tükeldatud maksa
  • soola, pipart
  • 150 g Inglise peekonit
  • 500 g aedube
  • rohelist sibulat
  • serveerimiseks soovi korral lahjat hapukoort

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Jahuta ja tükelda sektoriteks. Kuumuta pannil õli ning prae kartulisektorid kuldseks. Tõsta kõrvale ja hoia soojas.

Tükelda maks ja maitsesta soola-pipraga.

Kuumuta tükeldatud peekonit pannil senikaua, kuni rasv hakkab välja sulama. Lisa tükeldatud maks ning prae mõlemalt poolt mõni minut, kuni maks on pealt kuldne ja samas veel kergelt vetruv.

Samal ajal keeda ube soolvees mõni minut, kurna ning loputa külma veega, et oad järelkuumuses üle ei küpseks.

Kombineeri taldrikule peekoniga praetud maks, kartulid ja oad. Pusta üle hakitud rohelise sibulaga. Soovi korral võid juurde pakkuda hapukoort. Mina tegin lehtsalati-hapukoore salati, kuhu lisasin ka tilli ja rohelist sibulat. Serveeri kohe.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s