Sinepi-meemarinaad

Selle aasta jaanide hitt, mille tõttu otsustasime, et järgmine aasta marineerime kogu liha ise. Poe oma on lihtsalt nii vastik. Head pilti pole, aga kuna ma pole varem nii mõnusat sealiha söönud, siis pean selle retsepti siia kirja panema.

Idee siit.

2015-06-23 19.02.00

  • 1 kg kaelakarbonaadi
  • 1 suur mugulsibul (panin 3 väikest)
  • 1,5 spl kanget sinepit
  • 1,5 spl mett
  • 0,5 tl köömneid
  • 5 küüslauguküünt
  • 0,5 tl pipart
  • 1 spl meresoola

Pese liha külma veega ja kuivata paberkäterätikuga. Lõika see 3 cm × 3 cm kuubikuteks. Haki koori­tud sibul hästi peeneks ning sega hoolikalt lihatükkidega läbi. Sinep, mesi ja köömned sega omavahel kokku ja lisa lihale. Lõpuks lisa viilutatud küüslauk, pipar ja sool. Sega. Liha peaks külmas marineerima kolm tundi.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sinepi-meemarinaad

  1. Pingback: Kookospiimamarinaad kanale | Cook the day away!

  2. Pingback: Lollikindel marinaad kaelakarbonaadile | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s