Valge šokolaadi kook rabarbri-vanillikastmega

Sellel koogil on vaja vaid põhi küpsetada. Oleks pidanud selle käigu vahele jätma, sest retseptis antud kuumuse ja aja juures kõrbes põhi mu ahjus ära :( Märkasin liiga hilja. Lisaks murdus see koogivormist eemaldamisel koledalt ära :( Vahekihi valmistamine läks veatult, aga kastme juures lasin rabarberil pehmeks keeda. Mitte kogemata, vaid meelega, sest krõmpsult tundus see liiga hapukas ja tean, et elukaaslasele poleks nii meeldinud. Seega oli mul koogi katteks pigem moos kui rabarbikissell, aga just nii see kook mulle meeldiski. Selle aasta üks parimaid rabarbikooke! Kui mitte parim :P

Idee siit.

283 kcal/100 g

2015-06-25 17.02.04

Põhi:

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 50 g jahvatatud metspähkleid
  • 50 g võid

Põhja jaoks purusta köögikombainis küpsised ja pähklid. Sega sulatatud võiga ning suru 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Küpseta 180 kraadi juures umbes 10 minutit (soovitan pigem 5, et põhi ära ei kõrbeks!), kuni põhi on kuivaks tõmbunud. Jahuta.

Valge šokolaadi vahekiht:

  • 600 g Kreeka jogurtit
  • 300 g tükeldatud valget šokolaadi
  • ühest vanillikaunast kraabitud seemned

Kuumuta potis jogurt veidi soojemaks kui käesoe. Kalla sinna sisse hakitud valge šokolaad ning lisa vanillikaunast kraabitud seemned. Lase šokolaadil sulada aeg-ajalt segades. Kalla saadud segu koogipõhjale ja jahuta. Seda tasub teha aeglaselt, sest suure hooga valades võid õrna põhja ära lõhkuda.

Rabarbrikaste:

  • 90 g suhkrut
  • 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • vanillikaun (kasuta ära vahekihi sisse läinud vanillikaun, millest on seemned eemaldatud)
  • 5 g sidrunimahla
  • veidi soola
  • 400 g tükeldatud rabarbrit

Kastme jaoks kalla potti suhkur, apelsinimahl, vanillikaun, veidi sidrunimahla ja näpuotsaga soola. Lase keema tõusta. Lisa rabarber ja keeda mõned minutid, kuni rabarber on veidi pehmenenud, kuid veel kergelt krõmps (või siis keeda täiesti pehmeks, nagu mina tegin). Tõsta kaste pliidilt ja jahuta. Serveeri koos koogilõikudega.

2015-06-25 17.01.50

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s