Köögiviljakarri kookospiimaga

Tore on proovida köögivilju, mida igapäevaselt ei söö. Siia läks neid rohkelt sisse. Algul ei tundunud roog eriti paljulubav, kuid jäin maitsega päris rahule. Meenutab lihata ühepajatoitu.

Idee Oma Maitsest.

kuuele (87 kcal/100 g)

2015-06-28 16.28.59

  • 150 g läätsesid
  • 1 spl maapähkliõli
  • 1 tl sinepiseemneid
  • 2 rohelise tšilli kauna (13 g)
  • 125 g sibulat
  • peotäis kuivatatud karrilehti (kasutasin loorberilehti)
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl garam masala‘t
  • 1 tl karrit
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 2 väikest tükeldatud pommut (400 g)
  • 1 tükeldatud nuikapsas (519 g)
  • 1 tükeldatud valge redis (400 g)
  • 1 tükeldatud bataat (215 g)
  • 2 dl kookospiima
  • soola, pipart
  • 30 g peterselli

2015-06-28 15.07.18

Keeda läätsed vastavalt pakendil olevatele juhistele. Kurna ja tõsta kõrvale.

Kuumuta pannil õli ning prae sinepiseemneid paar minutit. Lisa tükeldatud tšillipipar ja sibul, karrilehed, vürtsköömned, garam masala, karri ja tšillihelbed. Sega läbi ja kuumuta veidi aega. Lisa tükeldatud tomati konserv ning pommu, nuikapsas ja redis. Hauta u 10 minutit, aeg-ajalt segades.

Lisa tükeldatud bataat ja kookospiim ning hauta, kuni kõik viljad on pehmed. Maitsesta veel soola ja pipraga. Vajadusel lisa veidi vett, kui kaste liiga kuivaks tõmbab, mul seda ei juhtunud. Lisa eelnevalt keedetud läätsed. Serveerides lisa värsket peterselli.

2015-06-28 16.31.49

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s