Rabarbrikeeks karamellivahuga

Lihtsa maitsega keeks, mille teeb erilisemaks karamellivaht, mis mu jaoks kohe väga kutsuvalt kõlas ja mis oligi retsepti parim osa. Algse retsepti pealkirjas oli ka sõna “mahlane”, aga minu meelest oli keeks pigem kuivemapoolne ja sinna oleks võinud julgelt rohkem rabarbit lisada. Täisteranisujahu tegi seda omakorda veel kuivemaks, samas on keeks nii tervislikum ja täitvam!

Idee siit.

311 kcal/100 g

2015-06-27 18.33.30

  • 125 g täisteranisujahu
  • 125 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 1/4 tl soola
  • 350 g rabarbrit
  • 150 g võid
  • 3 muna
  • 150 g suhkrut
  • 50 g India pähkleid

Sega omavahel mõlemad jahud, küpsetuspulber, vanillisuhkur, ingver ja sool. Koori ja haki rabarber väikesteks tükkideks. Vahusta toasoe või ja munad, lisa suhkur ja vahusta veel. Ühenda omavahel jahu- ja võisegu. Lisa hulka rabarbritüki ja veidi pisemaks hakitud pähklid. Sega kõik ühtlaseks massiks ja tõsta tainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus u 45 minutit kuni keeks on kuldse jumega ning keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Lase veerand tundi vormis jahtuda ja kummuta siis vormist välja.

2015-06-28 14.25.11

Karamellivaht:

  • 200 ml vahukoort
  • 190 g  keedetud kondenspiima

Karamellivahu jaoks vahusta vahukoort koos keedetud kondenspiimaga senikaua kuni saad paksema kreemja massi. Serveeri vahtu rabarbrikeeksiviilul.

2015-06-28 14.22.50

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s