Rabarbisorbett

Ikka veel ei suuda rabarbit kuidagi sügavkülma ära panna! Sorbetti polegi varem ise valmistanud ja kohvikutes proovitu pole meeldinud. Seega veidi riskante valik. Aga põnev ju! Külmuma hakkas see alles siis, kui oli aeg magama minna, nii et ei saanud küllalt segada ja minu sorbett tuli krõmps ehk jääkristalle täis. Kui see aga varakult kaussi tõsta ja veidi sulada lasta, oli täitsa okei. Külmunud rabarbimoos :D

Idee Oma Maitsest.

viiele (92 kcal/100 g)

2015-07-02 17.43.58

  • 500 g kooritud rabarbrit
  • 135 g Demerara suhkrut
  • 1 dl vett
  • 2 tl viina

Lõika rabarbivarred väikesteks tükkideks, sega potis suhkru ja veega ning kuumuta keemiseni. Jäta tasasele tulele podisema, kuni rabarber on pehme. Selleks kulub 5 min kuni 10 minutit. Püreesta segu saumiksriga. Sega juurde viin ning lase segul täielikult jahtuda – viin hoiab sorbeti mõnusalt kreemja. Vispelda korralikult läbi. Tõsta sügavkülma ja sega kolm korda iga poole tunni tagant vispli või kahvliga läbi, et vältida jääkristallide teket.

2015-07-01 19.19.522015-07-02 19.11.57

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s