Kanakoivad kooreses kastmes

Hästi mõnus kodune ahjuroog. Koores haudunud kana jääb mahlane ja pehme. Koibade valmimisega läks mul kauem aega kui retseptis, sest see suur kogus koort ei tahtnud eriti kiirelt üles soojeneda.

Idee siit.

seitsmele (125 kcal/100 g)

2015-07-05 19.20.01

  • 4 kanakoiba (1564 g)
  • 2 spl võid
  • soola, pipart
  • 140 g sibulat
  • 180 g šampinjone
  • 560 g porgandit
  • 1 roheline tšilli (10 g)
  • 400 g aedube (külmutatud või värskeid)
  • 80 g riivjuustu
  • 8 dl kohvikoort
  • hakitud peterselli

Soovi korral eemalda koibadelt nahk. Pruunista võis, maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga ja tõsta ahjuvormi.

Viiluta sibul ja seened ning kuumuta võis läbi. Tõsta koibade juurde vormi. Koori porgandid ja lõika kangideks ning haki tšilli. Pane koos ubadega samuti vormi. Riputa riivjuustuga üle, lisa meelepäraseid maitseaineid ja kohvikoor. Vedelikku peaks olema nii palju, et koivad ja köögivili oleks kaetud. Vajadusel lisa pisut puljongit.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 40 min või kuni köögiviljad on pehmed ja kana valmis. Serveeri keedetud kartulite, värske salati ja hakitud peterselliga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s