Vürtsikad kana-porgandipirukad

Läksime elukaaslasega Paldiskit avastama ja tee peale oli kosutavaid pirukaid vaja! Juba ahjus küpsedes täitsid need toa imelise lõhnaga ja välja võttes pidin ühe kohe suhu pistma. Ei tea, kas olengi varem nii maitsvaid soolaseid pirukaid küpsetanud.

Idee siit.

u 16 tk (331 kcal/100 g)

2015-07-12 13.05.37

  • 70 g suitsupeekonit
  • 220 g kanafileed
  • 1 roheline tšillikaun (13 g)
  • 220 g porgandit
  • 70 g küüslauguga toorjuustu
  • 1 suur küüslauguküüs (7 g)
  • 15 g rohelist sibulat
  • soola ja pipart
  • 500 g lehttainast
  • määrimiseks 1 muna
  • 10 g röstitud seesamiseemneid

Tükelda peekon, pane pannile ning prae veidi. Lisa väikesteks tükkideks hakitud kana ning prae kuldseks. Lisa tükeldatud tšillikaun ja ribadeks lõigatud porgandid. Kuumuta, kuni porgand on poolpehme. Kui see kipub panni külge jääma, lisa veidi vett. Lase natuke jahtuda ning sega juurde toorjuust, küüslauk ja roheline sibul. Maitsesta soola ja pipraga.

Rulli lehttainas õhemaks ja lõika ruutudeks, tõsta iga ruudu keskele täidist, suru servad kokku ning vajuta näppudega tugevalt kinni. Määri pealt munaga ja raputa üle kuival pannil röstitud seesamiseemnetega. Küpseta 220-kraadises ahjus 15 min kuni 20 minutit.

2015-07-12 12.39.262015-07-12 12.58.242015-07-12 13.14.28

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s