Martsipani-šokolaadi-pähkliküpsised

Pidid tulema nätsked martsipanised küpsised, aga minu meelest tulid suht kuivad käkid. Oleks pidanud sisetunnet usaldama ja veel rohkem metspähkleid ja šokolaaditükke lisama. Halvad ei olnud, aga minu jaoks ikkagi väga keskpärased.

Idee siit.

u 11 tk (473 kcal/100 g)

2015-07-15 12.07.12

  • 110 g toasooja võid
  • 60 g fariinsuhkrut
  • 140 g hakitud martsipani
  • 1 muna
  • 30 g tükeldatud piimašokolaadi
  • 20 g hakitud metspähkleid
  • 0,25 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 165 g nisujahu

Kuumuta ahi 170 kraadini. Vahusta või suhkruga kohevaks (u 5 min). Lisa pool kogusest martsipani ja mikserda kuni segunenud. Nüüd viska sisse muna, šokolaad ja pähklid. Sega läbi ning vala sisse eelnevalt küpsetuspulbri ja soolaga kokku segatud jahu. Sõtku käsitsi, kuni saad mõnusa ühtlase taina.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Veereta käte vahel teisest osast martsipanist väiksed pallikesed. Võta supilusikaga korralik hunnik tainast. Pressi taina keskele martsipanist kuulike ja veereta käte vahel korralikult, et ei jääks auku, kust martsipan välja voolaks. Pane ahju ja küpseta 20 min.

2015-07-15 11.23.53

2015-07-15 12.03.14

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s