Maapähkli-porgandibrownie’d

Köögiviljade magustoitudes kasutamine meeldib mulle väga. Teeb need vähegi tervislikumaks. Porgand on kookides tihti liiga esiletükkiv jäänud, kuid lootsin, et nii šokolaadises brownie‘s see muud headust ei varjuta ja annab juurde mahlasust ning rõhutab šokolaadi. Nii oligi. Minu jaoks isegi liiga šokolaadised brownie‘d. Õnneks kattekiht leevendab, aga seda võiks kaks korda rohkem olla :P

Idee siit.

361 kcal/100 g

2000-01-01 01.14.43

Tainas:

  • 100 g täisteranisujahu
  • 50 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 4 spl kakaopulbrit (32 g)
  • 150 g pruuni suhkrut
  • 300 g porgandeid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 ml vett
  • 50 ml maapähkliõli (45 g)
  • 1 tl veiniäädikat
  • 60 g maapähklivõid

Sega kuivained omavahel läbi, lisa riivitud porgandid, veevannil sulatatud šokolaad, vesi, õli, äädikas ja maapähklivõi. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Kata 24 cm x 20 cm suurune ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.

Glasuur:

  • 100 g piimašokolaadi
  • 40 g maapähklivõid

Glasuuri valmistamiseks sulata veevannil šokolaad, lisa maapähklivõi  ja sega korralikult segamini. Kui kook on ahjust väljas, kata see ühtlaselt glasuuriga ja lase enne serveerimist umbes 15 minutit kuni üleöö külmkapis jahtuda.

2015-07-16 18.58.44

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s