Tuunikala-munapirukad

Kuigi mulle kala nüüd täitsa meeldib, siis tuunikala on mu jaoks veider asi. Konservina vähemalt meenutab kassitoitu :D Aga elukaaslasele meeldisid need pirukad. Till pidavat kirss tordil olema. Mulle aga meeldis pehme hapukooretainas.

Idee siit.

16 tk (261 kcal/100 g)

2015-07-17 11.57.50

  • 240 g jahu
  • 1 tl soola
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g riivitud juustu
  • 50 g võid
  • 250 g hapukoort (panin 200 g 20 % ja 50 g 10 %)

Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja riivitud juust. Lisa sulatatud või ja hapukoor ning sega kõik ühtlaseks. Kui tainas jääb väga kleepuvaks, tuleks jahu juurde lisada. Mina panin ööks külmkappi ja hommikul oli tainas palju kergemini töödeldav. Jaga tainas kaheks ja rulli jahusel pinnal kaks õhukest ringi. Lõika mõlemad ringid kaheksaks sektoriks.

2015-07-17 10.36.51

Täidis:

  • 1 väike sibul (66 g)
  • 185 g tuunikalakonservi (tuunikala vees)
  • 2 keedetud muna
  • 70 g küüslauguga toorjuustu
  • peotäis hakitud tilli (5 g)
  • määrimiseks 2 munakollast

Täidise jaoks haki sibula hästi peeneks, lisa nõrutatud tuunikala, hakitud muna, toorjuust ja till. Jaga täidis tainakolmnurkadele ja keera laiemast otsast alates sarvedeks. Määri lahtiklopitud munakollastega. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

2015-07-17 11.02.252015-07-17 11.22.20

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s