Pannipirukad

Pirukad, mis ahju asemel valmivad pannil. Lubati midagi sõrnikute ja pirukate vahepealset, elukaaslane aga lootis beljašši. Õlis praadimise tõttu tulevadki just viimaselaadsed ampsud. Mulle meeldisid väga, elukaaslase meelest jäid veidi nätskeks ja oleks tahtnud rohkem pannil olla. Ise olin hädas tainaga, mis valmis vormitud pirukate põhja alt rebenema kippus. Rullisin vist taina liiga õhukeseks. Või siis oli täidis liiga soe. Igatahes, seetõttu tuli nende välimus päris kohutav :D

Idee siit.

8 tk (213 kcal/100 g)

2015-07-18 13.05.13

Tainas:

  • 240 g nisujahu
  • 0,75 tl soola
  • 1 dl keevat vett
  • 1 dl külma vett
  • 1 tl õli

Sega omavahel jahu ja sool. Vala juurde keev vesi ja seejärel külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Kõige lõpus lisa õli. Raputa tainapallile peale pisut jahu ning pane külmkappi vähemalt 30 minutiks.

Täidis:

  • pool sibulat (60 g)
  • 200 g kanahakkliha
  • 2 spl peeneks hakitud värsket tilli (5 g)
  • 1 tl sinepit
  • soola, pipart
  • 2 spl õli

Täidise valmistamiseks haki sibul ning prae pannil klaasjaks. Lisa hakkliha ning prae kogu segu läbi, kuni hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Lisa till ning maitsesta sinepi, soola ja pipraga. Lase segul pisut jahtuda.

Jaga tainas kaheksaks tainapalliks. Rulli jahusel pinnal tainapall ümmarguseks ning aseta keskele täidis. Tõsta tainaääred keskele ning suru need omavahel kindlalt kokku. Seejärel rulli tainarulliga pirukas lamedamaks. Toimi samamoodi ka ülejäänud tainapallidega.

Kuumuta pannil parajas koguses õli ning küpseta keskmisel kuumusel pirukad mõlemalt poolt kuldpruuniks. Paku kuumalt või jahtunult.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s