Sinepine kana läätsehautisega

See läätsehautis valmib kui risoto. Kreemisust lisavad avokaado ja feta. Boonusena on juures sinepikana. Sinepi-meemarinaad on mu uus vaieldamatu lemmik. Sobib hästi nii sea- kui kanalihaga. Tõesti meeldejääv õhtusöök!

Idee siit.

kahele (191 kcal/100 g)

2015-07-23 18.52.05

Sinepine kana:

  • 2 spl kanget sinepit (u 40 g)
  • 1,5 spl mett (u 45 g)
  • 1 spl õli
  • 0,5 spl sinepiseemneid
  • 300 g kanafileed
  • soola, pipart

Sega kokku retsepti 4 esimest komponenti ning jäta maitsestuma kana pruunistamise ajaks. Lõika filee pooleks, et saaksid u 150 g kaaluvad fileed. Seejärel pruunista neid igast küljest kuumal õliga kaetud pannil, maitsesta soola-pipraga. Laota fileed ahjuvormi, määri peale eelnevalt valmistatud kaste. Küpseta fooliumiga kaetult 190 kraadi juures 25 minutit, seejärel eemalda kate ning küpseta veel 10 min kuni 15 minutit.

2015-07-23 18.48.53

Läätsehautis:

  • 1 spl võid
  • 3 tükeldatud küüslauguküünt (10 g)
  • 80 g punaseid läätsesid
  • 2,5 dl puljongit
  • 0,5 küpset avokaadot (100 g)
  • 3 spl värsket hakitud peterselli
  • 80 g fetat

Sulata pannil või ning lisa küüslauk. Lisa koheselt pannile ka eelnevalt vee all loputatud läätsed. Pruunista läätsesid pisut ja seejärel hakka jaohaaval juurde lisama puljongit. Iga kord, kui vedelik on imendunud, vala veidi puljongit juurde. Hauta madalal kuumusel, kuni läätsed on pehmed; kui puljong saab vahepeal otsa, siis kasuta vett. Kui läätsed on valmis, siis lisa segades juurde püreestatud avokaado, petersell ja feta, vajadusel maitsesta. Kuumuta läbi ning serveeri koos kanaga.

2015-07-23 18.40.09

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s