Kana-suvikõrvitsa-kukeseenekaste

Minu esimene korda värskeid kukeseeni korjata ja valmistada. Kaste sobib nii pastale, kartulile kui riisile, ma serveerisin keskmisega. Väga mõnus kodune toit.

Idee siit.

neljale (116 kcal/100 g)

2015-07-24 20.03.28

  • 500 g broilerifileed
  • soola, pipart
  • Vahemere ürdisegu
  • 400 g kukeseeni
  • 1 sibul (100 g)
  • 3 küüslauguküünt (10 g)
  • 1 suvikõrvits (180 g)
  • 2 dl kohvikoort
  • 150 g küüslauguga toorjuustu
  • 50 g fetat
  • kuivatatud basiilikut
  • serveerimiseks värske basiilik

Tükelda filee, maitsesta soola, pipra ja Vahemere ürdiseguga. Prae pannil kuldseks ning pane kõrvale.

Kuni kana on pannil, tükelda kukeseened, sibul, küüslauk ja suvikõrvits (pikuti neljaks ja siis õhukesteks viiludeks). Kui oled kana pannilt ära võtnud, pane sinna kukeseened ja kuumuta, kuni vedelik on haihtunud (kui vedelikku väga palju eraldub, võid selle vahepeal ära kurnata). Lisa kukeseentele sibul, küüslauk ja suvikõrvits. Prae kuni suvikõrvits on muutunud pehmemaks. Lisa pannile tagasi kana, kalla peale kohvikoor ja lisa toorjuust ning feta. Kuumuta, kuni toorjuust ja feta on sulanud. Maitsesta kuivatatud basiiliku, soola ja pipraga. Sega ühtlaseks ja lase veel kord keema tõusta. Serveerimisel puista peale värske basiilik.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s