Kõrvitsa-kikerherne karri

Lihtsatest maitsetest valmiv karri, mille jaoks pole haruldasi maitseaineid vaja, nii et kõigil võimalik teha. Natuke hakkimist, purgi sisude potti valamist ja hautamist ning valmis see ongi. Elukaaslasega ei armasta me kumbki kõrvitsat, aga kuna maal kasvab, siis vahel peab sööma. Karris sisalduvad vürtsikad maitsed aitavad kõrvitsa enda mahedat maitset peita, nii et väga hea toit inimestele, kes nagu meiegi kõrvitsat ei armasta.

Idee siit.

kuuele (70 kcal/100 g)

2015-07-27 16.48.50

  • 1 spl maapähkliõli
  • 80 g hakitud sibulat
  • 30 g peenelt hakitud küüslauku
  • 30 g peenelt hakitud ingverit (pöidlasuurune tükk)
  • 1 peenelt hakitud punane tšilli (13 g)
  • peotäis hakitud peterselli (15 g)
  • 2 spl punast karripastat (24 g)
  • 1,25 kg tükeldatud kõrvitsat
  • 1 purk purustatud tomateid (400 g)
  • 1 purk kikerherneid (400 g)
  • 250 ml köögiviljapuljongit
  • 200 ml kookospiima
  • veidi sidrunimahla
  • soola

Kuumuta suures potis õli ja prae keskmisel kuumusel sibul, küüslauk, ingver, tšilli ja petersell klaasjaks, umbes 5 minutit. Lisa karripasta ja kuumuta 1 minut.

Lisa kõrvits ja sega nii, et tükid oleks karripastaga kaetud. Seejärel lisa tomat, kikerherned, puljong ja kookospiim. Lase madalal tulel podiseda kuni kõrvits on pehme.

Maitsesta sidrunimahla ja vajadusel soolaga.

Serveerimiseks:

  • täisterariisi
  • petersellilehti
  • hapukoort

Serveeri riisi, peterselli ja soovi korral hapukoorega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s