Tikri-toorjuustukook martsipaniga

Sügavkülmapuhastus käsil. Eelmise aasta tikrid vaja eest ära süüa, sest kohe-kohe saab aiast värskeid! Kook tuli üle ootuste hea. Põhi on mõnusalt teraline ja krõmps, meenutab veidi küpsisepõhja, kuid on tegelikult tehtud tervislikust täisteranisujahust. Sisu on aga kreemjas ja martsipaniselt magus. Lisasin valge suhkru asemel täidisesse fariinsuhkrut, mis ilmselt oli üks väga hea otsus, sest see annab ju teadagi karamelliseid noote. Rohkete hapukate tikrite kõrvale sobivad martsipan ja karamell ideaalselt! Peab vist kordama. Ainus asi, mida muudaks, oleks see, et tikrid laotaks koogile eraldi ja siis valaks täidise peale. Saaks ühtlasema ja ilusama katte!

Idee siit.

280 kcal/100 g

2015-07-27 16.14.51

  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 210 g täisteranisujahu
  • 60 g nisujahu
  • 90 g suhkrut
  • 150 g võid
  • 3 muna
  • 140 g fariinsuhkrut
  • 400 g toorjuustu (kasutasin Exquiza oma)
  • 500 g tikreid
  • 100 g martsipani

Näpi kokku küpsetuspulbriga segatud jahud, suhkur ja või ning laota pudi 26 cm vormi põhjale. Vahusta munad fariinsuhkruga tugevaks vahuks. Lisa toorjuust ja mikserda kergelt läbi. Sega juurde marjad ja hakitud martsipan. Kalla segu põhjale. Küpseta 170 kraadi juures 45 minutit. Jäta avatud uksega ahju pooleks tunniks jahtuma. Mida kauem kook külmas seisab, seda paremaks see läheb.

2015-07-27 13.02.15 2015-07-27 16.16.30

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s