Praetud suvikõrvitsaõied

Netis on juba ammu soovitatud suvikõrvitsaõied ära praadida. Lõpuks proovisin ka järele. Tegin lihtlabase jahu-vee taina. Aga ikka maitses nii hästi! Nüüd käin kogu aeg aias isasõisi otsimas :D

Idee siit.

2015-08-08 18.33.07

Pese korjatud õied õrnalt ja kuivata ettevaatlikult köögipaberiga. Tasub vaadata ka õite sisse, sest seal võivad putukad elutseda.

Tainaks vispelda kokku jahu ja vesi, nii et tekiks umbes keefiripaksune tainas. Tegin veidi paksema taina, et seda rohkelt külge jääks. Kasta õied tainasse. Kuumuta pannil õli. Seda võiks olla sentimeetri jagu.

Kasta pestud ja kuivatatud suvikõrvitsaõisi igast küljest tainasse ja pane ühe kihina pannile kuuma õlisse. Prae ühelt poolt kuldseks, selleks kulub umbes minut. Keera õitel külge ja prae ka teiselt poolt.

Tõsta õied pannilt küpsetuspaberile, mis imab endasse üleliigse õli. Ära neid sinna lebama unusta, sest serveerida tuleb kuumalt! Enne serveerimist piserda õitele veidi sidrunimahla, raputa peale soola ja pipart.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s