Trühvleid

Kuna varsti on vaja ühe tordi kaunistamine ette võtta, siis tegin selleks puhuks eri trühvleid. Kõik said ilusad ja väga head.

Vaarika-šokolaaditrühvlid

Eriti ilusa roosa sisuga hapukad trühvlid, millel peal krõmpsuv kiht tumedat šokolaadi ja kaunistuseks maasikakrõpsupuru. Trühvlid koosnevad peamiselt looduslikest koostisosadest ja seda kaloritestki näha, et neist viiest on need vaieldamatult kõige tervislikumad. N-ö tervislik maius :D

20 tk (433 kcal/100 g)

  • 40 g täisterakaerahelbeid
  • 70 g India pähkleid
  • 60 g poolkülmunud vaarikaid
  • pool spl mett (15 g)
  • pool tl vanillisuhkrut
  • 130 g tumedat šokolaadi
  • kaunistuseks Taarapõllu talu maasikakrõpse

Purusta köögikombainiga kaerahelbed ja pähklid. Lisa 15 min kuni 20 minutit väljas seisnud külmutatud vaarikad, mesi ja vanillisuhkur. Mikserda mõni minut, kuni saad ühtlase roosa massi.

Tee märgade kätega massist pallid. Need ei pea tulema täiuslikud, sest saad neid hiljem lihvida. Aseta pallid küpsetuspaberile ning pane 15 min kuni 20 minutiks külmkappi.

Kui pallid pole enam kleepuvad, võta need välja ja vormi ilusaks. Aseta korraks tagasi külma.

Sulata vesivannil šokolaad ja kasta pallid ükshaaval sinna sisse. Aseta šokolaadised trühvlid küpsetuspaberile ja raputa kohe üle purustatud maasikakrõpsudega.

Pane trühvlid 20 min kuni 30 minutiks külmkappi, kuni šokolaad on tardunud. Hoia serveerimiseni jahedas.

2015-07-30 20.21.43

Astelpaju-õunatrühvlid valge šokolaadiga

Hapukad astelpaju-õunakrõpsud koos lääge valge šokolaadiga. Et veel mõnusamaid trühvleid saada, oleks pidanud igasse ühe astelpajumarja ka sisse pistma.

18 tk (518 kcal/100 g)

  • 100 g valget šokolaadi
  • 50 g kondenspiima
  • 15 g purustatud Taarapõllu talu astelpaju-õunakrõpse
  • 1 spl võid
  • 80 g tumedat šokolaadi
  • kaunistamiseks kuivatatud rukkilille kroonlehti

Sulata vesivannil šokolaad. Sega sisse kondenspiim, purustatud krõpsud ja veidi võid. Aseta segu paariks tunniks külmikusse.

Kui segu on tahenenud, vormi märgade kätega pallid. Aseta need küpsetuspaberile ning koos küpsetuspaberiga taas külma.

Viimistlemiseks sulata tume šokolaad vesivannil. Kasta pallid šokolaadi sisse, tõsta küpsetuspaberile ning puista peale rukkilille kroonlehti. Lase taheneda, kuni šokolaad on korralikult kuivanud. Hoia serveerimiseni jahedas.

2015-07-30 21.12.12

Küpsise-toorjuustutrühvlid

Kõige tavalisemad ja lihtsamad trühvlid üldse. Kuna ma aga lihtsaid asju tihti ei tee, siis polnudki neid veel proovinud. Nüüd aga vedeles kodus karp Fazeri uusi vaniljeküpsiseid, mis kasutamist ootasid. Mõnusad kreemised ja magusad. Hapukuse lisamiseks pistsin igasse trühvlisse jõhvika.

25 tk (481 kcal/100 g)

  • 150 g Fazeri Aito Vanilja (või muid kreemitäidisega) küpsiseid
  • 75 g maitsestamata toorjuustu
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 25 kuivatatud jõhvikat (10 g)
  • kaunistuseks purustatud pistaatsiapähkleid (10 g)

Purusta küpsised (sh valge kreem) köögikombainis peeneks puruks. Lisa toorjuust ja sega kreemjaks massiks. Tõsta segu külmkappi tahenema.

Võta natuke massi kätte, pista selle sisse üks jõhvikas ja vormi palliks. Aseta pallid mõneks ajaks külmikusse tagasi tahenema.

Sulata šokolaadi vesivanni kohal. Kasta iga trühvel sulašokolaadi sisse, siis tõsta küpsetuspaberiga kaetud kandikule tahenema. Kaunista purustatud pistaatsiapähklitega. Hoia serveerimiseni jahedas.

2015-07-30 21.01.58

Šokolaadikommid kookosega

Rikkalikult šokolaadised ja krõmpsuvalt kookosesed trühvlid.

14 tk (575 kcal/100 g)

  • 35 ml vahukoort
  • 50 g piimašokolaadi
  • 10 g võid
  • 1 spl kakaopulbrit
  • 35 g kookoshelbeid + veel 10 g kaunistamiseks

Kuumuta koor ja lisa hakitud šokolaad ning või. Sega ühtlaseks. Lisa ka kakaopulber ja kookoshelbed. Pane segu vähemalt 4 tunniks külmkappi. Seejärel vormi pallikesed ja veereta neid kookoshelvestes. Hoia serveerimiseni jahedas.

2015-07-31 17.32.49

Cointreau-kookosepallid

Just neid trühvleid rändas mul valmistamise ajal kõige rohkem suhu. Mõnus veidi mõrkjas Cointreau sobis muidu magusatesse trühvlitesse ülihästi. Enda lisanditevalikuga jäin ka väga rahule. Kaunistasin kolme eri moodi.

30 tk (485 kcal/100 g)

  • 35 g tumedat šokolaadi
  • 35 g kookosrasva
  • 120 g meelepäraseid küpsiseid (kasutasin Poesia Iiri kreemi omi)
  • poole apelsini koor ja 15 ml värskelt pressitud apelsinimahla
  • 35 g kookoshelbeid
  • 35 g kondenspiima
  • 30 g maitsestamata toorjuustu
  • 30 ml Cointreau’d (maitse peab jääma üsna tugev, sest seistes see imendub)
  • peotäis meelepärast lisandit (panin 10 g tükeldatud metspähklid, 10 g kuivatatud jõhvikaid ja 10 g sukaadi)
  • kaunistuseks purustatud Marianne komme, šokolaadipulgakesi ja röstitud metspähkleid

Sulata šokolaad kookosrasvaga, purusta küpsised, riivi apelsin ja pigista välja mahl. Sega kõik koostisosad kokku. Vormi massist pallikesed, kaunista meelepäraselt ja pane külmkappi tahenema. Kui mass on esialgu pehmevõitu, pane see enne pallide vormimist 10 minutiks külmkappi.

2015-07-31 18.16.00

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s