Tomatikastmes lihapallid kartuli-bataadipüreega

Selle retsepti järgi valmib suur laar toitu. Proportsioonid on mu meelest paigast ära, sest kartuli-bataadipüreed on võrreldes ülejäänud kahe asjaga liiga palju. Aga õnneks maitseb see hästi ja sõin seda hea meelega. Tomatikastme maitsestamisel võib algul 2 supilusikatäie suhkruga piirduda ja siis vajadusel juurde panna, sest nt mu elukaaslase meelest sai see liiga magus. Samas püreega läbi segades oli väga maitsev! Vähemalt lihapallidega polnud mingeid probleeme. Kui maitse paigas, on nende vorpimine väga teraapiline tegevus.

Idee siit.

kaheksale

2015-08-02 17.53.57

Lihapallid:

u 42 tk (264 kcal/100 g)

  • 50 g kreekereid
  • 800 g veisehakkliha
  • 20 g hakitud rohelist sibulat
  • 5 g hakitud tilli
  • 55 g mahedat sinepit
  • 80 g kodujuustu
  • 1 muna
  • soola, pipart

Purusta kreekerid käte vahel peeneks puruks. Sega omavahel kõik ained, maitsesta soola ja pipraga. Aseta segu vähemalt 15 minutiks külmkappi maitsestuma. Seejärel vormi pisikesed pallid.

Tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit, kuni need on pealt pruunistunud. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile, keera pallid ümber ja küpseta veel 10 minutit.

2015-08-01 16.44.422015-08-01 17.49.43

Tomatikaste (88 kcal/100 g):

  • 1 sibul (100 g)
  • 2 küüslauguküünt (25 g)
  • 5 dl tomatipastat
  • 4 dl vett
  • suur peotäis basiilikut (12 g)
  • 3 spl Demerara suhkrut
  • soola, pipart

Haki sibul peeneks ning prae pannil klaasjaks, vahepeal lisa juurde ka peeneks hakitud küüslauk. Vala pannile tomatipasta ja vesi. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit. Haki basiilik pisut väiksemaks ning lisa tomatikastmele. Lisa suhkur, pisut soola ja pipart ning lase madalal kuumusel kastmel podiseda umbes 5 minutit.

2015-08-01 16.45.54

Kartuli-bataadipüree (113 kcal/100 g):

  • 2,1 kg kartuleid
  • 920 g bataati
  • 115 ml vahukoort
  • 50 g võid
  • 90 g rohelist sibulat
  • 1o g tilli
  • 1 väike tšilli (6 g)
  • soola, pipart

Pane kooritud kartul ja bataat soolaga maitsestatud veega potti ning keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Nõruta, lisa vahukoor, või, hakitud roheline sibul, till ja tšilli ning tambi ühtlaseks püreeks. Maitsesta ning vajadusel lisa vahukoort.

2015-08-02 17.52.15

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s